Abril 2022 - Núm. 192

 

Feminismes 
i Igualtat

Anar a dalt

Escola de la Dona

Després d'una llarga carrera professional, la Isabel Fabregat i la María José Domènech s'han conegut a l'Escola de les Dones. Les dues van ser mestres i ara compleixen la seva il·lusió d'estudiar il·lustració. La suma de la seva energia, sensibilitat i experiència vital ha donat lloc a publicar un preciós llibre de poemes inspirat en la natura "Les veus del bosc", amb textos de la Maria José i les il·lustracions de la Isabel.

Anar a dalt

Destaquem

El dimarts dia 5 d’abril a les 10h tindrà lloc la sessió informativa sobre el Pla d’acció per a les polítiques locals d’infància i adolescència. Aquest Pla té com a finalitat enfortir els programes locals d’atenció a les necessitats de la infància i l’adolescència, especialment en l’àmbit social, de salut, relacional i emocional, des d’una mirada de drets, prevenció, promoció i igualtat d’oportunitats. La sessió, que es farà en línia, està destinada a personal tècnic i electe local i cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

La Diputació de Barcelona impulsa la Declaració Per a uns municipis i comunitats cuidadores, que ha estat aprovada en el ple de la Corporació del passat 24 de febrer.
La voluntat d’adherir-se a la Declaració es pot comunicar a l’adreça de correu electrònic aiss.scic@diba.cat

Des del 17 de març de 2022 al 21 d’abril de 2022 (ambdós inclosos) estarà oberta la convocatòria de subvencions a favor d’entitats sense finalitat de lucre de l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, Gerència de Serveis Socials i Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Anar a dalt

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Presentació dels projectes desenvolupats a Viladecans en l’àmbit de la convivència i la diversitat

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida ha impulsat, durant 2021, en col·laboració amb l’Ajuntament de Viladecans diferents projectes per a la transformació de les polítiques socials:  el Pla de Convivència, el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva i les accions liderades en el marc del Projecte transformador  “Barris i comunitats: motors de transformació social”.

Signatura del conveni de col·laboració amb l’IDEC-UPF per a la creació de la Càtedra de mediació ciutadana

El passat dijous dia 10 de març, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i la Fundació Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra van signar un conveni de col·laboració per la creació de la Càtedra de mediació ciutadana: pràctiques socials restauratives per promoure la convivència.

Oferta formativa per al segon trimestre

Entre els mesos d‘abril i juny del 2022 es posen en marxa les següents accions formatives en format videoconferència mitjançant la plataforma Zoom.

La Diputació de Barcelona al costat de l’envelliment actiu

La Diputació acompanya els ens locals en la construcció d’entorns que afavoreixen l’envelliment actiu de la ciutadania promovent la participació de les persones grans en el seu disseny.

Presentació de l’estudi per promoure nous canals de col·laboració entre el comerç intercultural i les administracions locals

El 29 de març ha tingut lloc la presentació de l’estudi Document estratègic per un comerç més intercultural. Accions de comunicació i propostes de millora. L’estudi és el resultat de la col·laboració i el treball transversal entre l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, a través de la Gerència de Serveis de Comerç; i l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida.

Anar a dalt

Polítiques d'Igualtat

Sobre la jornada #8M "Lideratges feministes per construir ciutats"

El passat 10 de març en format online es va commemorar el Dia Internacional de les Dones, amb una jornada institucional titulada “Lideratges feministes per construir ciutats”, inaugurada per la diputada delegada de polítiques d’Igualtat, la sra. Alba Barnusell i Ortuño i que va comptar amb una conferència inaugural i una taula rodona de debat amb alcaldesses de la província.

Premis de la 13ª edició del Premi (RE)Imagina’t

El passat 16 de març va tenir lloc l’acte de cloenda de la 13ª edició dels Premis (RE)Imagina’t, Vídeos lliures de sexisme, a l’Espai Francesca Bonnemaison. Aquesta edició estava dedicada a la creació de peces audiovisuals sobre la temàtica de les cures.

Nou recurs d’auto-formació en Polítiques de gènere

En col·laboració amb la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona hem creat un curs en el format online Formawiki en Polítiques de gènere. El curs està adreçat a càrrecs electes, tant de l’àmbit d’igualtat com de qualsevol altre àmbit, i aborda de manera integral les polítiques locals d’igualtat de gènere.

Acte de cloenda del projecte europeu TEAMWORK

El 29 de març va tenir lloc la cloenda del projecte Teamwork, iniciativa europea que ha tingut com a objectiu enfortir la lluita contra l’assetjament sexual a la feina, i en el que han participat països com Grècia, Bulgària, Catalunya (Espanya) i Itàlia.

Protocol Marc per a la detecció, actuació i prevenció de l’abús sexual i l’assetjament a les escoles municipals

El 24 de març es va presentar el Protocol Marc per a la detecció, actuació i prevenció de l’abús sexual i l’assetjament a Xarxa d’escoles municipals de música i arts, espai que va permetre reflexionar sobre el paper de l’educació i les escoles municipals en la prevenció, detecció i intervenció de les situacions de detecció, actuació i prevenció de l’abús sexual i l’assetjament.

Exposició de l’artista Montserrat Anguiano al vestíbul Francesca Bonnemaison

Al vestíbul de l’Espai Francesca Bonnemaison aquest mes de març ha estat visible una exposició de l’artista afrocatalana Montserrat Anguiano (Barcelona,1982), qui s’expressa a través de disciplines com la performance visual i plàstica, la poesia i la pintura, i ha anat evolucionant fins al dia d’avui en un art de caràcter activista, feminista i antiracista. Per saber més sobre l’artista consulteu la seva web https://www.montserratanguiano.com/.