Maig 2022 - Núm. 193

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Agbar i la Diputació de Barcelona signen un conveni de col·laboració per l’impuls de projectes i iniciatives socials

L’acord concreta l’impuls inicial del programa Barris i comunitats: motors de transformació, entre d’altres, i genera sinèrgies amb el projecte Territori social d’Aigües de Barcelona. El passat dijous 31 de març, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i Agbar signaren un conveni per a l’impuls de projectes i iniciatives socials orientats a l’apoderament i autonomia de persones en situació de vulnerabilitat.

 

L’acord preveu la cooperació en el marc del programa transformador “Barris i Comunitats: motors de transformació social” que impulsa la Diputació de Barcelona i la sinèrgia amb el projecte Territori social d’Aigües de Barcelona centrat en la millora de l’ocupabilitat de les persones vulnerables.

La signatura es va dur a terme al recinte de l’Escola Industrial amb la participació de Lluïsa Moret, diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Ángel Simón, president d’Agbar; i Felipe Campos, conseller delegat d’aigües de Barcelona.

A l’acte es va posar de relleu la importància de la col·laboració públic-privada per tal de compartir recursos, experiència i coneixements per fer front als reptes socials actuals i futurs i sumar recursos per la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.

Actualment, el projecte transformador “Barris i Comunitats: Motors de transformació social” treballa en barris de 15 municipis diferents de la província de Barcelona,  amb una inversió de més de 4,8 milions d’euros. El projecte posa les persones i l’eix social al centre de la intervenció pública i pretén reduir les desigualtats socials, promoure la convivència inclusiva i afavorir un entorn urbà cohesionat i saludable per la millora de la qualitat de vida de la població. Està  orientat a abordar situacions de vulnerabilitat i de reproducció generacional de la pobresa en la seva vessant sociourbana a través del reforç del paper de la comunitat en els seus espais de relació i la participació veïnal com poden ser els espais públics, les comunitats veïnals i els equipaments.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #193 - Maig 2022