Juliol 2022 - Núm. 195

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Presentació de l’anàlisi de mesurament de la inversió en la infància i l’adolescència del pressupost del 2021 de Sitges

L’anàlisi s’emmarca en una de les dues proves pilot que s’han portat a terme a Sitges i Granollers per conèixer la inversió en la infància i l’adolescència. El 22 de maig es va presentar l’anàlisi del Mesurament de la inversió en la infància i l’adolescència del pressupost del 2021 de l’Ajuntament de Sitges, elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

La metodologia per a la identificació i quantificació de la despesa pressupostaria prevista a favor de la infància i l’adolescència és resultat de la metodologia definida per UNICEF. Aquesta ens permet conèixer d'una manera rigorosa, la contribució que realitzen les administracions públiques en el compliment de la Convenció dels Drets de l‘Infant.

Aquesta anàlisi és una de les dues proves pilot amb què la Diputació de Barcelona persegueix facilitar als ens locals l’anàlisi i monitorització de la despesa pressupostària executada dedicada als infants, adolescents i les seves famílies, a través d’un sistema d’indicadors que permeten fer un seguiment de l’evolució de l’esforç que realitzen els consistoris de la província.

De l’anàlisi es desprèn el compromís de l’Ajuntament de Sitges amb les polítiques d’infància i adolescència, ja que la despesa prevista se situa en el 20% dels pressupostos municipals, un pes superior a la proporció demogràfica d’aquest col·lectiu en el conjunt del municipi.

En clau de Drets de l’infant, gairebé la meitat del pressupost previst (49,6%) s’ha destinat al dret al ple desenvolupament de la Infància, amb una presència notable de la despesa consignada al desenvolupament econòmic i mediambiental, i a l’educació; mentre que un 23,1% de la despesa s’orienta a garantir la supervivència amb el desplegament de les polítiques d’habitatge, la salut, l’assistència social i el benestar.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #195 - Juliol 2022