Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Badia del Vallès presenta la Diagnosi del Pla Local d’Infància i Adolescència

El 15 de novembre, en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, l’Ajuntament de Badia del Vallès presenta la diagnosi sobre la situació de la Infància i Adolescència al municipi a la Biblioteca Vicente Aleixandre, amb el suport de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Badia del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està elaborant el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), el full de ruta que servirà per definir i ordenar les polítiques dirigides als infants i adolescents del municipi. Per a fer-ho s’ha fet una diagnosi de la infància i l’adolescència per tal de conèixer la realitat de Badia del Vallès.

La diagnosi recull dades estadístiques del municipi, detalla les polítiques, serveis i recursos disponibles i inclou la percepció de la ciutadania. Per recollir la veu dels infants i adolescents de Badia del Vallès s’han realitzat enquestes a l’alumnat de 4rt i 6è de primària, de 2n i 4rt de l’ESO i de les famílies. La resposta d’escoles, instituts i centres de secundària ha estat molt positiva i s’han recollit gairebé 600 respostes a les enquestes.

Badia del Vallès és un municipi on el 19% de la població té menys de 18 anys. L’opinió recollida diu que Badia és una bona ciutat per viure i destaquen el poliesportiu, els espais esportius (piscina, futbol), els parcs i la seva gent com allò que més els agrada.

Vetllar pel benestar emocional d’infants i adolescents, diversificar les activitats extraescolars, garantir l’accés a l’oci durant les vacances i reduir l’exposició a les pantalles són sens dubte, alguns dels reptes que el PLIA haurà d’abordar.

Pel que fa al lleure, destaca que el 75% de l’alumnat de primària i secundària fa activitats extraescolars. Les famílies valoren molt positivament les extraescolars, en especial els seus horaris. Els infants de primària realitzen activats diverses mentre que els adolescents a secundària es centren en activitats esportives i els idiomes.

El PLIA, més a prop

Un cop feta la diagnosi, el següent pas és iniciar la segona fase: l’elaboració del pla d’acció, on es determinaran els eixos estratègics i les actuacions que caldrà dur a terme per fer de Badia del Vallès una ciutat amiga dels infants i adolescents, més humana i equitativa per a tothom.  El calendari previst contempla que el PLIA estigui acabat de cara l’any vinent, cap al juliol de 2023.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #197 - Novembre 2022