Gener 2023 - Núm. 199

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Polítiques d'Igualtat

Nova formació per a dones electes: prevenció de les violències masclistes digitals

El LAB Bonnemaison organitza el curs Eines pràctiques d’apoderament per a les noves formes de comunicació digital amb perspectiva de gènere, adreçat a dones electes.

Aquesta formació té com a objectiu facilitar eines per a l’apoderament i la prevenció de les violències masclistes en l’àmbit digital.

Les dones que es troben en càrrecs polítics pateixen les conseqüències de les violències masclistes, fet que en molts casos suposa un obstacle perquè puguin finalitzar els seus mandats i provocar que abandonin l’activitat política.

Aquesta violència sovint s’expressa a les xarxes socials. L’abús de discursos d'odi en les xarxes socials estan dirigits de forma desproporcionada a dones que ocupen càrrecs de lideratge i que les estan allunyant de la vida pública i política.

Els atacs contra la figura de les dones que exerceixen la política a Catalunya vulnera l’article 5.7 de la Llei 17/2020, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, el qual “reconeix la violència masclista que es produeix en espais de la vida pública i política, com les institucions polítiques i les administracions públiques, els partits polítics, els mitjans de comunicació o les xarxes socials”.

Amb aquesta formació es vol facilitar els coneixements i les eines necessàries per fer front a aquest tipus de situacions.

El curs constarà de 4 sessions de 1:30 hores en format virtual, i s’impartirà els dies 16 i 23 de gener, 6 i 13 de febrer.

Inscripcions

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #199 - Gener 2023