Febrer 2023 - Núm. 200

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Usos del temps

Jornada "Nova ronda d’enquestes dels Usos del Temps a Espanya" [Inscripcions obertes]

El divendres 3 de març se celebrarà la jornada “Enquestes del temps a Espanya: una oportunitat acadèmica i social”, en un format presencial i que requereix inscripció. 

S'aproxima una nova collita de dades sobre els usos del temps a Espanya, l'INE farà el treball de camp el 2024, l'IDESCAT el 2023, entre d'altres. Han passat més de deu anys que es van fer les darreres enquestes les quals, estant homogeneïtzades en l'àmbit europeu, permeten extreure dades clau sobre la distribució dels usos del temps a la població espanyola (hores de son, repartiment de tasques, patrons diferents en funció de l'edat, sexe, classe social, etc.). 

Aquest seminari busca facilitar informació sobre la nova ronda d'enquestes a persones investigadores i institucions públiques estatals i serà, també, una oportunitat per presentar projectes d'èxit que s'han fet amb les dades d'usos del temps anteriors. El seminari inclou espais d'intercanvi multidisciplinari i un taller participatiu amb una metodologia innovadora perquè les diferents persones participants que utilitzen o podrien utilitzar les dades que aquestes enquestes puguin trobar sinergies, compartir idees i projectes futurs i ajudar a la construcció de polítiques públiques de temps. 

L’acte comptarà amb la participació de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Institut Català d’Estadística (IDESCAT), l’Institut Basc d’Estadística (EUSTAT) i organitzacions d’investigació com el Comité de Investigación de Sociología del Tiempo de la Federación Española de Sociología (FES), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Centre d’Estudis Demogràfics (CED), entre altres. 

On: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Quan: 3 de març, 10 h a 17 h.

Inscripció necessària: https://cuimpb.cat/ca/curs/277-enquestes-usos-temps 

Està coorganitzat per la principal associació europea que promou polítiques del temps,  la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI), i el Centre Ernest Lluch de la Universitat Menéndez y Pelayo de Barcelona (CUIMPB). 

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #200 - Febrer 2023