Març 2023 - Núm. 201

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Capacitacions tècniques en treball Grupal amb Famílies i conducció d’espais multifamiliars, 0-3 anys

Es tracta d’espais orientats a la millora de la pràctica professional en l’atenció a pares i mares en les comunitats properes. Aquest mes de març han finalitzat dues capacitacions orientades a acompanyar a professionals que intervenen en l’àmbit dels espais d’atenció a famílies i infància 0-3 anys.

En aquestes capacitacions promogudes per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social es treballa a partir d’una parentalitat responsiva amb potenciació del benestar integral dels infants i llurs famílies, des d’enfocaments relacionals i mirada de cura entre iguals, es treballa amb un enfocament de prevenció de la solitud en relació a la criança i d’una cultura de valors enfocada als infants com a subjectes de drets.

La Conducció de Grups de Reflexió en Parentalitat Positiva amb Famílies, està pensada com a una capacitació-acció amb una primera fase de 5 mesos de durada. Aquest curs ha comptat amb el compromís sostingut, la cooperació i la confiança de 17 tècniques que realitzen atenció directa des  d’àmbits com l’acompanyament psicològic i/o socioeducatiu, en representació de 13 ens locals. A partir del mes de setembre s’inicia la 2a fase orientada a la supervisió de situacions i dinàmiques internes grupals, com a  mesura d’acompanyament i cura. Aquesta forma de conduir està pensada per convocar a famílies en diferents etapes del cicle vital.

Podeu consultar properes edicions en el següent enllaç

Una segona acció es va orientar a la Conducció d’Espais Multifamiliars 0-3 anys, on s’aproxima als professionals a les diferents tipologies de grups i les bases introductòries per a conduir-los. En aquesta acció hi ha participat 13 professionals de l’àmbit socioeducatiu de 8 municipis. Al llarg del procés, a més, s’han realitzat dues visites guiades, amb col·loqui, als serveis així com les xerrades d’experts en la matèria

Per consultar properes edicions de l’acció seguiu l’enllaç

Si us voleu pre-inscriure seguiu l’enllaç

 

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #201 - Març 2023