Maig 2023 - Núm. 202

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Polítiques d'Igualtat

Nous materials per l’impuls de polítiques transversals de gènere

Ja podeu gaudir de dos interessants materials que l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), en col·laboració amb l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, ha elaborat per reflexionar i avançar en l’impuls de polítiques transversals de gènere als municipis.

Les publicacions són:

  • Eina virtual Mirada feminista a la tasca pública local. Què m'he de preguntar?, pensada per a ser un suport als ajuntaments en la seva tasca d’incorporar la perspectiva de gènere en totes les seves polítiques. Aquest material té la voluntat d’ajudar a tècnics, tècniques, polítiques i polítics de les àrees i temes no específics d’igualtat, a fer-se les preguntes pertinents per assegurar que apliquen, en la seva tasca quotidiana, una mirada de gènere.
  • Publicació ‘Mirar enrere per mirar endavant. Eines municipals per a una política pública feminista’ que respon a la necessitat de poder repensar i reflexionar sobre com s’han vingut organitzant i institucionalitzant les polítiques d’igualtat locals a Catalunya, i repassa algunes eines clau en favor de la igualtat de les que s’han dotat els municipis.

Aquests recursos han estat elaborats a través de la línia de recerca ‘Gènere i Política’ de l’ICPS, coordinada per la Maria Freixanet, i han comptat amb la col·laboració de diverses expertes en polítiques públiques de gènere i amb el suport de Diputació de Barcelona.

Així mateix, posem a l'abast del personal tècnic municipal el nou curs ‘Com introduir la perspectiva de gènere a plans locals i polítiques municipals’ que té l'objectiu de proporcionar a personal municipal no específic d’igualtat, eines pràctiques per la transversalització de gènere dins l'àmbit propi de treball en les diferents fases de la planificació estratègica. Aquest curs serà impartit per la Mònica Gelambí i la Maria Freixenet, i permetrà fer un tasteig de la nova eina virtual.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #202 - Maig 2023