Maig 2023 - Núm. 202

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Tallers Projecte Transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”

Els dies 4 i 25 de maig i 1 de juny han tingut lloc els tallers del Projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social” adreçats als i les professionals referents de la coordinació dels projectes municipals i als d’intervenció directa, aquests últims contractats, majoritàriament, en el marc del programa.

Aquesta proposta reforça el model de governança i implementació del projecte, alhora que permet aprofundir en la reflexió teòrica i conceptual tot contrastant l’experiència amb la implementació del projecte. Totes les sessions han estat emmarcades conceptualment i dinamitzades per professionals de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP- UAB).

 

A la primera sessió, l’Ismael Blanco, director de l’IGOP va realitzar una introducció conceptual a temes com la segregació urbana i residencial, la transformació sociourbana dels barris i el paper de les infraestructures socials. La part dinàmica del taller va incloure una reflexió sobre els reptes a curt i mig termini del programa i una anàlisi DAFO en clau diagnòstica.

 

Durant la segona sessió, l’Oscar Rebollo, abordà els temes de les intencionalitats de l’acció comunitària des de la política pública (apoderament, inclusió i millora de les condicions de vida), les bases metodològiques de la intervenció, la identificació de reptes i el mapa de relacions i actors. La part dinàmica del taller recollí aspectes lligats a la implementació de l’acció comunitària en infraestructures socials i serveis.

 

La tercera i última sessió, a càrrec de l’Ernesto Morales, abordà els principis teòrics i metodològics de l’avaluació en acció comunitària , la teoria del canvi i l’avaluació de programes institucionals d’intervenció comunitària. La part dinàmica del taller abordà la definició d’indicadors i la proposta per encabir l’avaluació com a element dinamitzador del procés comunitari

 

Amb aquesta acció es pretén que els i les professionals amb perfils de coordinació del projecte així com els d’intervenció i implementació de projectes municipals puguin dotar-se de majors eines conceptuals i metodològiques compartint alhora les seves experiències en clau de reptes i de bones pràctiques.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #202 - Maig 2023