Maig 2023 - Núm. 202

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Memorial Alex Seglers edició 2023

L’Ajuntament de Sabadell convoca l’onzena edició del Memorial Àlex Seglers. Fins al dia 8 de juny (inclòs) es poden presentar candidatures al premi Memorial Àlex Seglers, que reconeix la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Alhora, el Memorial també ret homenatge a Àlex Seglers (1970-2010).

El Memorial es va crear en el marc del Pacte pels Valors de la Convivència a Sabadell l’any 2011 amb la voluntat de  destacar persones, entitats o institucions que hagin tingut un paper rellevant en la defensa o promoció dels valors vinculats al Memorial. Així, el respecte a la pluralitat de creences, la solidaritat, la justícia i la promoció dels drets humans, el foment de la cohesió social i el compromís social son els  objectius principals.

Centrat en la figura d’Àlex Seglers (1970-2010) es vol reconèixer la importància d’impulsar el diàleg interreligiós, que ha d’estar necessàriament present en les polítiques locals atesa l’heterogeneïtat de les societats actuals, com a un element fonamental per a la convivència que s’ha de sostenir en la llibertat de culte i el principi de laïcitat.

Per optar al reconeixement els programes, persones, entitats o institucions hauran de reflectir els valors vinculats al Memorial bé per la seva trajectòria o bé per actuacions i obres concretes. Les candidatures seran valorades pel Jurat atenent als criteris següents: la plasmació dels valors de convivència, l’especial atenció a dones, joves i a la diversitat, l’impacte en el món local i la voluntat transformadora, la innovació i el valor testimonial.

Hi podran optar les persones a títol individual, les entitats i institucions en representació pròpia i també a proposta de tercers d’acord amb les bases reguladores. El termini de presentació de les sol·licituds és el dia 8 de juny.

Com en edicions anteriors els guardons seran obres d’art originals creades per alumnes de l’escola Xalest.

La Diputació de Barcelona hi dona suport i hi col·labora des del seu inici, en tant comparteix i integra els valors de convivència, el reconeixement de la diversitat i l’aposta per la inclusió en el desplegament de polítiques públiques i l’acompanyament als ens local de la província de Barcelona.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #202 - Maig 2023