Novembre 2022 - #160
TwitterYoutube

La convivència amb l’arbrat, punt de debat al Cercle de l’enllumenat

La trobada es va celebrar a l'octubre

La trobada es va celebrar a l'octubre

La vintena de municipis que han assistit al taller del Cercle d’estalvi i eficiència en l'enllumenat, que es va celebrar a l’octubre, van debatre sobre la importància de tenir en compte l’enllumenat a l’hora de realitzar els treballs de poda i van abordar-ne la convivència amb la celebració d’activitats a la via pública.

 

 

El personal tècnic municipal participant va posar sobre la taula problemàtiques en la gestió, com la sol·licitud d’apagades parcials de l’enllumenat públic per actes culturals, la qual cosa pot tenir una afectació en la seguretat ciutadana.

D’altra banda, a la jornada també es va abordar la telegestió. Els participants van coincidir majoritàriament que no s’utilitza amb totes les possibilitats, tot i que van destacar la seva gran utilitat en cas de caiguda d’una línia o quadre elèctrics.

Un altre tema tractat va ser la gestió de les queixes de la ciutadania. Alguns municipis disposen d’una aplicació mòbil que permet al veïnat formular una queixa i fer-ne un seguiment de l’estat, fins a la seva resolució.

Els participants van valorar el taller amb un 8,6 sobre 10 i van ressaltar la part de compartir experiències.

 

Les dades

Durant la trobada es van presentar els resultats de l’any 2021. Entre les dades destaca la tendència alcista de la implantació de les làmpades tipus LED, que per primera vegada supera en percentatge (42,1%) les de VASP (40,6%). L’eficàcia instal·lada ha augmentat i és de 94 lm/W, tot i que quan es canviï tot a LED, es podria arribar a valors superiors a 100 lm/W.

Quant a la contaminació lumínica s’obté un 9,9% de lluminàries altament contaminants. És el valor més baix dels darrers anys, i, per primer cop, se situa per sota del 10%.

Boletín: e-ambient
Número de boletín: #160 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors