Imatge: Projecte EqualMED
Dos dels 4 projectes pilot que s’implementen en el marc de l’EqualMED han organitzat activitats el novembre, en el marc del seminari final: el projecte pilot entre Vilafranca del Penedès i la comuna de Youssoufia, i el de Sant Boi amb la comuna de Benguérir (Marràqueix).
Aquest novembre ha tingut lloc a Marràqueix el seminari final del projecte EqualMED, titulat Lideratge polític de les dones electes locals: reptes i perspectives al Marroc i a la Mediterrània. En aquest marc, s’han dut a terme algunes de les activitats dels projectes pilot que encara s’han d’implementar abans que finalitzi la fase actual del projecte, al març de 2023.
El 8 de novembre a la tarda s’ha dut a terme, a la comuna de Benguérir, un primer taller d’intercanvi i sensibilització sobre pressupostos sensibles al gènere, dinamitzat per la consultora experta en gènere Khadija Errebbah. Hi ha participat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Boi, Sensi Domínguez, i Laia Papiol, cap de la Unitat d’Igualtat, així l’alcaldessa de Benguérir, Bahia El Youssoufi, i personal polític de la comuna de Benguérir, entre els quals hi havia representants de la instància d’igualtat i enfocament de gènere (IEECAG). L’objectiu del taller era introduir i clarificar conceptes bàsics lligats als pressupostos sensibles al gènere tal com s’estableix en la normativa legal vigent, reflexionar sobre l’impacte del gènere en tots els processos d’elaboració de pressupostos i visibilitzar la seva importància com a instrument de les polítiques públiques per a la millora real i efectiva dels drets de les dones.
Per altra banda, en el marc del projecte HIKAYA, cercle de relats contra les violències masclistes, el 9 de novembre s’ha dut a terme una formació en igualtat de gènere i prevenció de la violència masclista adreçada a alumnes de 4 centres educatius de la comuna de Youssoufia. La sessió ha estat dinamitzada per dues representants de l’Ajuntament de Vilafranca, Teresa Planas, tècnica de cooperació i Teresa Sánchez (treballadora social del SIAD).
L’objectiu era sensibilitzar les i els joves entorn de la prevenció de les violències masclistes, treballant conceptes com els rols de gènere, estereotips, masculinitat positiva; donar a conèixer la pràctica cultural dels narradors de contes de la plaça Jemaa el Fna (Marràqueix); fomentar la creativitat i l’expressió en el seu vessant artístic; i potenciar els valors per la igualtat i per la cooperació al desenvolupament. Amb això, es pretén també motivar els joves perquè s’involucrin en el projecte elaborant contes/relats entorn de la violència masclista que es compilaran en un llibre.
Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #84 - Desembre 2022
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat