Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84
Anar a dalt

Bones festes

Bon Nadal i Bon Any 2024!

Imatge: Pexels.com Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, integrada per l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i per l'Oficina Europa i Estratègia Internacional, us desitja bones festes i un feliç i pròsper nou any 2024.

Anar a dalt

Novetats

Dies Europeus de la Solidaritat Local

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Del 15 al 30 de novembre, la 7a Campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local, coordinada per Platforma, una xarxa de governs locals compromesos amb la cooperació internacional que integra la Diputació de Barcelona, ha programat més de 40 d’activitats a la província.

Anar a dalt

Opinió

Imatge: Representació de la Comissió Europea a Barcelona Imatge: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Imatge: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Imatge: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

La Unió Europea té més de 80.000 pobles i ciutats. Els municipis gestionen prop d’un terç de la despesa pública, són els últims responsables de la implementació d’una gran part de la legislació europea, generen un 70% del PIB de la UE i tenen un paper cabdal en la transició que estem impulsant cap a una economia més sostenible, digital i integradora. D’aquí al 2050 es preveu un augment de 24 milions de persones a les regions urbanes d’Europa.

Visita de la regió de Hannover

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Una delegació del govern local intermedi de la regió alemanya de Hannover, encapçalada pel seu president, van visitar la província de Barcelona aquest novembre amb l’objectiu principal de transferir coneixements i adquirir bones pràctiques.

Activitats: Dones que Transformen

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Els ajuntaments han rebut amb una molt bona acollida el nou recurs material associat a la Campanya «Dones que Transformen». Es tracta d’activitats de l’àmbit de l’Educació per a la ciutadania global que estan incloses dins l’oferta del Catàleg de Serveis 2021-2013.

Informe CIDOB: El Futur d’Europa

Imatge: CIDOB

Imatge: CIDOB

El CIDOB presenta un briefing on analitza els resultats de la Conferència sobre el futur d’Europa (CoFoE) i el seu grau de legitimitat, i examina alhora els resultats de l’enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona a la ciutadania amb motiu de la mateixa conferència. 

Crisi humanitària a Ucraïna

Imatge: ACN – Jordi Pujolar

Imatge: ACN – Jordi Pujolar

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha atorgat diverses subvencions durant aquest any a diverses institucions i entitats per fer front a l’emergència humanitària esdevinguda per la Guerra d’Ucraïna.

Visites ens locals a Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Oficina Europa i Estratègia Int. ha organitzat visites a les institucions europees a Brussel·les a 2 delegacions d’ens locals: Ajuntament de Castelldefels i Consell Comarcal del Vallès Occidental. El contacte amb Brussel·les permet guanyar visibilitat i trobar noves oportunitats.

Lliurament del 43è Premi per la Pau

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La diputada Pilar Díaz, i el vicepresident de l’ANUE, Javier Sánchez, van fer entrega del 43è Premi per la Pau a la Comunidad de Paz de San José de Apartadó, en reconeixement dels seus vint-i-cinc anys de treball en la construcció de la pau a Colòmbia.

Convocatòria: Iniciativa Urbana UE

Imatge: Iniciativa Urbana Europea

Imatge: Iniciativa Urbana Europea

Recentment, ha tingut lloc a Brussel·les el primer seminari per a sol·licitants de la convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea (EUI-IA) per conèixer les característiques d’aquesta convocatòria i resoldre dubtes dels assistents al respecte.

Impuls de la cooperació a Sitges

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Sitges està treballant per donar un impuls a la seva política de cooperació al desenvolupament, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Recentment, s’han dut a terme dues sessions de treball i reflexió amb les autoritats municipals i altres agents del sector.

Jornada Europea al Baix Llobregat

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

El passat 1 de desembre es va dur a Castelldefels una jornada que va acollir a una trentena de referents europeus polítics i tècnics dels diferents municipis que configuren la Xarxa Europea al Baix Llobregat i on va participar la Diputació de Barcelona amb diferents ponències.

Actualitat projectes pilot EqualMED

Imatge: Projecte EqualMED

Imatge: Projecte EqualMED

Dos dels 4 projectes pilot que s’implementen en el marc de l’EqualMED han organitzat activitats el novembre, en el marc del seminari final: el projecte pilot entre Vilafranca del Penedès i la comuna de Youssoufia, i el de Sant Boi amb la comuna de Benguérir (Marràqueix).

CGLU Venice City Solutions 2030

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

La Direcció de Relacions Internacionals ha participat en la trobada Venice City Solutions 2030 organitzada per l’Organizació Mundial de Ciutats i Governs Locals Units amb l’objectiu de reflexionar sobre l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

EqualMED al Diàleg estructurat UE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La diputada adjunta de Presidència i delegada RI, Pilar Díaz, juntament amb Nadia Chadi, vicepresidenta de la comuna de Tetuan, i amb la participació de l’Ajuntament de Terrassa, han presentat el projecte EqualMED al diàleg estructurat de la UE sobre el 3è Pla d’Acció de Gènere.

Actualitat de projectes europeus

Imatge: Xarxa de Parcs Naturals

Imatge: Xarxa de Parcs Naturals

L’agenda del darrer trimestre de l’any es presenta plena d’activitats dels projectes europeus amb participació dels ens locals de la província i de la Diputació de Barcelona. S’inclou, per exemple, la cloenda de l’emblemàtic projecte LIFE Tritó Montseny participat per la corporació.

Visita d’estudis projecte LaserMed

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

A finals de novembre, les 4 ciutats mediterrànies que participen en el projecte LaserMED, que lidera Medcities amb el suport de l’Oficina de Cooperació, han conegut de primera mà diverses experiències de la Diputació de Barcelona i han visitat el Prat de Llobregat i Mataró. 

1a Convocatòria URBACT IV

Imatge: Programa URBACT

Imatge: Programa URBACT

La 1a convocatòria del programa URBACT IV 2021-2027 obrirà el pròxim 9 de gener de 2023 i estarà destinada a la creació de xarxes de planificació d’accions per al desenvolupament urbà integrat i sostenible. El programa europeu ofereix eines per cercar socis en línia.

Cooperació àmbit forestal Montserrat

Imatge: EFIMed

Imatge: EFIMed

En el marc de la col·laboració amb l’EFIMED, les oficines de Cooperació al Desenvolupament i de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació han organitzat una visita de bones pràctiques en l’àmbit de la prevenció d’incendis al Parc de Montserrat.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Acord Espanya/CE: Política Cohesió

Imatge: europa.EU – EU Cohesion Policy: Spain

Imatge: europa.EU – EU Cohesion Policy: Spain

Espanya es beneficiarà de 37.300 milions d’euros de la política de cohesió de la UE per accelerar la transició ecològica, finançar la innovació i la digitalització, millorar l’ocupació i els serveis socials locals, segons recull el nou acord d’associació per al present marc financer.

Ucraïna: Aprenentatges pendents

Imatge: FundiPau

Imatge: FundiPau

FundiPau ha publicat Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna, un recull d’articles de persones expertes en la cultura de pau que reflexionen des de diferents perspectives sobre la guerra a Ucraïna. La publicació ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

Turisme i emergència climàtica

Imatge: Turisme Diputació de Barcelona

Imatge: Turisme Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha participat en el Pavelló Mediterrani de la COP27 (Sharm el Sheikh, Egipte) celebrada el novembre en el marc de col·laboració entre diversos programes i iniciatives que operen en aquesta àrea territorial, entre ells el programa Interreg MED.

Nous materials: d’Osona al Món

Imatge: Consell Comarcal d’Osona

Imatge: Consell Comarcal d’Osona

El Consell Comarcal d’Osona  ha presentat aquest desembre diferents materials en el marc del projecte educatiu per la justícia global D'Osona al Món i el joc en línia OSMÓN, creat expressament pel projecte, creats amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Agenda Urbana UE i Turism

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Diputació de Barcelona, participa com a sòcia en el nou Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible que començarà els seus treballs a principis de 2023. Liderat pel municipi de Gènova (Itàlia) i per Galati (Romania), està format per 29 socis.

Formació Cooperació Descentralitzada

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada

Durant el mes de novembre s’ha dut a terme la 3a edició de 2022 del curs Tècniques creatives de comunicació i campanyes para la justícia global i durant aquest desembre s’acaba la 17a edició del curs en línia d’Especialista en Cooperació Descentralitzada.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat