Butlletí Territori i Ciutat
novembre 2020 - #70

Unió Europea

Iniciativa Come along en el marc del projecte Smart Rural 21

Smart Rural 21 és un projecte finançat per la Comissió Europea a través la DG AGRI i que té una durada de 2 anys i mig. L’objectiu general és promoure i inspirar als pobles perquè desenvolupin i apliquin enfocaments i estratègies intel·ligents a tota Europa a través de l’intercanvi de coneixements entre actors.
Un altre objectiu és inspirar i influenciar el disseny de la futura Política Agrària Comuna (PAC) europea pel que fa a les seves intervencions en pobles intel·ligents (Smart Villages).
 

A la primavera de 2020 el projecte va obrir una convocatòria amb l’objectiu de promoure i inspirar als pobles perquè desenvolupin i apliquin enfocaments i estratègies intel·ligents a través de l’intercanvi de coneixements entre actors i per inspirar i influenciar el disseny de la futura Política Agrària Comuna (PAC) europea pel que fa a les seves intervencions en pobles intel·ligents (Smart Villages). La convocatòria, que es dirigia a municipis petits, oferia un paquet de suport tècnic i participació en diverses trobades europees per desenvolupar aquestes estratègies.

La convocatòria va tancar l’11 de maig de 2020 amb la participació de 700 municipis petits d’àmbit europeu, 224 a Espanya, dels quals 17 es trobaven a Catalunya i 6 a la província de Barcelona. Finalment 16 municipis europeus van resultar guanyadors, dels quals només una candidatura de l’estat, el municipis d’Ansó a Osca.

Vist l’èxit de la convocatòria, el coordinadors del projecte han decidit engegar ara la iniciativa Come along una nova oportunitat que permet als municipis interessats desenvolupar i implementar estratègies de pobles intel·ligents al mateix ritme que els municipis seleccionats. Malgrat que no es comptarà amb els suport tècnic i financer de la resta, la iniciativa permetrà:

•    Tenir informació rellevant i eines per poder construir les seves estratègies.
•    Tenir prioritat per formar part de les visites de camp que es realitzaran en el marc del projecte Smart Rural 21.
•    Obtenir suport en aspectes comunicatius i de difusió dels avenços duts a terme pel municipi.
•    Obtenir un segell de qualitat “Smart Rural 21” en cas d’haver completat l’estratègia i haver dut a terme mesures.

Per participar en aquesta iniciativa s’han de fer inscripcions a través del correu smart-rural@e40.eu, o bé a través d’un formulari.
 

Boletín: Territori i Ciutat
Número de boletín: #70 - novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep