Butlletí Territori i Ciutat
novembre 2020 - #70

Novetats

La IDEbarcelona publica nous serveis web INSPIRE de descàrrega d’informació

La directiva INSPIRE (Infrastructure for Spatial Information in Europe) que va entrar en vigor el 15 de maig de 2007, estableix les regles generals per a l’establiment d’una Infraestructura d’Informació Espacial a la Comunitat Europea basada en les Infraestructures dels Estats membres. 

Per assegurar que les informacions siguin compatibles, interoperables i homogènies en un context comunitari i transfronterer, la Directiva exigeix que s’adoptin unes Normes d’Execució (Implementing Rules) específiques que proveeixin serveis de localització, visualització, descàrrega i transformació. La implementació tècnica d’aquestes normes es realitza mitjançant les Guies Tècniques (Technical Guidelines), documents tècnics basats en estàndards i normes internacionals. La directiva s’aplica als conjunts de dades espacials que produeixen totes les administracions, en l’àmbit de les seves competències. Per donar compliment a la directiva, la Diputació publica serveis de descàrrega d’informacions que són competència de l’administració local. 

Els nous Serveis de Descàrrega INSPIRE de IDEBarcelona basat en ATOM proporcionen un mecanisme simple i flexible per publicar conjunts de dades d’informació geogràfica que són competència de l’administració local en diferent formats. Aquests serveis compleixen amb la Guia Tècnica per a la implementació de Serveis de Descàrrega INSPIRE en ATOM.

En aquests moments la IDEBarcelona disposa de cinc serveis ATOM que compleixen amb l’estàndard:

ATOM és un document basat en el format XML que descriu llistes d’informació conegudes com a fonts (“feed”), com els canals RSS. Cada font es composa d’entrades (“entry”) que poden tenir associada meta informació i que inclouen informació per a la descàrrega directa de conjunts de dades. Per a una millor organització i claredat d’aquest nou servei de descàrrega disponible a la IDEBarcelona s’estableixen dos nivells d’accés als fitxers ATOM. Un fitxer ATOM principal per a cada conjunt d’informació, i un altre nivell de fitxers ATOM on es troben els enllaços als conjunts d’informació de cada municipi. És a dir, cada fitxer ATOM principal conté a cada entrada un enllaç al fitxer ATOM que dóna accés a les dades d’un municipi de Barcelona. 

Més informació a: https://www.diba.cat/idebarcelona/serveis-descarrega-atom

 

Boletín: Territori i Ciutat
Número de boletín: #70 - novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep