Butlletí Servei de Teleassistència
gener de 2018 - #9

Innovació

El penjoll de detecció de caigudes evoluciona i esdevé en el nou Vibby

© Tunstall Televida

© Tunstall Televida

Aportar més seguretat a les persones usuàries i famílies és un dels objectius del Servei Local de Teleassistència que des d’aquest 2017 i fins al 2020 es vol reforçar amb l’assignació de detectors a les persones més vulnerables fins arribar als més de 20.000 dispositius de seguretat en els propers anys. 

Els detectors de seguretat protegeixen les persones davant possibles riscos a la seva llar, com els d’incendis o de gas, així com protegeix a aquelles amb situacions de salut més vulnerables, com els de caigudes. Actualment el Servei té instal·lats un total de 9.000 dispositius

Fins ara, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona disposava de l’iVi, un penjoll que detecta automàticament caigudes que genera una alerta automàtica al centre d’atenció del servei. El penjoll iVi ha estat substituït pel Vibby, que evoluciona el concepte de detector de caigudes i millora les característiques de l’anterior penjoll.

El Vibby, dissenyat i testat per l’empresa prestadora del servei Tunstall Televida, pot configurar-se tant com a penjoll com també en format polsera. Amb la incorporació de tecnologia avançada i un disseny innovador i elegant, el Vibby genera també una alerta automàtica al centre d’atenció del Servei Local de Teleassistència quan detecta que la persona usuària ha caigut sense necessitat de prémer el botó de forma automàtica. Així mateix, el dispositius també es pot activar de forma manual per demanar ajut. 

Entre les millores incorporades en el Vibby per a la detecció automàtica de caigudes de les persones usuàries destaquen les següents:

  • Millores en la detecció automàtica de caigudes per a la generació d’una alerta, amb una reducció notable de falses alarmes, gràcies a la millora en la traçabilitat dels mapes de detecció de caigudes.
  • Incorporació de la última tecnologia i els algoritmes més avançats de detecció de caiguda: utilitzen canvis en la pressió baromètrica, l’acceleració i l’orientació estàtica per avaluar quan ha tingut lloc una caiguda. 
  • La persona usuària pot cancel·lar l’alarma, si no és necessària, d’una forma més segura. Ho pot fer de dues maneres:
    • Aixecar-se, si és possible, i posar-se dempeus. El dispositiu aturarà l’alarma.
    • Cobrir el Vibby per complet amb la seva mà durant 20 segons després de detectar una caiguda. El Vibby deixarà de vibrar per confirmar que l’alerta ha estat cancel·lada.
  • Disseny molt elegant, tant per al format polsera com en mode de penjoll.
  • Més durada de la bateria: la durada de la bateria del dispositiu s’allarga a dos anys. 
  • Més facilitat per configurar el dispositiu

El detector de caigudes està pensat per a aquelles persones usuàries del Servei Local de Teleassistència que per la seva situació de salut i per la manca de suport poden patir una caiguda en un esvaïment, amb la impossibilitat de prémer el penjoll. 

Actualment, en el Servei Local de Teleassistència hi ha instal·lats 707 detectors de caigudes, dels quals 358 ja són del nou model Vibby. En el proper any s’estima un augment de 600 detectors més de caigudes, segons els criteris d’assignació del model de servei de teleassistència d’atenció centrada en la persona.

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #9 - gener de 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar