Butlletí Bibliosfera
novembre 2019 - #131

Destaquem

Biblioteques del Vallès Oriental i Amical Wikimedia organitzen una viquimarató sobre el patrimoni local

Les biblioteques municipals de Cardedeu, Granollers, la Llagosta, Lliçà de Vall, Martorelles i Sant Antoni de Vilamajor, van participar en una viquimarató simultània el 5 d’octubre amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. Es tracta del primer esdeveniment d’aquest tipus que té lloc a la comarca.

En l’activitat, una vintena de participants es van trobar per ampliar i millorar conjuntament el coneixement disponible a la Viquipèdia sobre el patrimoni local dels municipis participants, tot servint-se de la bibliografia i el material de referència que es facilitava des de cada biblioteca. En total es van crear o ampliar una trentena d’articles.

Prèviament a la viquimarató, voluntaris d’Amical Wikimedia van realitzar tallers introductoris a l’edició de la Viquipèdia en cadascuna de les biblioteques participants.

Actualment, a la Viquipèdia en català hi ha més de 2.500 articles sobre el Vallès Oriental. Més d’un miler corresponen a entrades sobre patrimoni monumental de la comarca. A més, Wikimedia Commons (el repositori multimèdia de la Viquipèdia i els seus projectes germans) ofereix més de 4.000 fotografies amb llicència lliure de béns patrimonials de la comarca.

Una viquimarató reuneix voluntaris en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar un article i/o temàtica determinada de la Viquipèdia. La col·laboració entre viquipedistes i biblioteques permet que els participants tinguin accés a bibliografia i materials de qualitat especialment escollits per a l'esdeveniment i que gent potser poc familiaritzada amb aquest projecte obert i col·laboratiu s'animin a participar-hi activament.

Més informació

 

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #131 - novembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web