Butlletí Bibliosfera
novembre 2022 - #164

Destaquem

Escola i Bibliobús van de la mà a Gurb

El programa biblioteca escolar “Puntedu” ha atorgat el segell de bones pràctiques a l’Institut de Gurb per la coordinació amb el Bibliobús Guilleries. Aquest institut i el bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals fa tres cursos que col·laboren fent parada del servei davant l’escola per apropar la lectura a aquest alumnat que no té una biblioteca física als seus municipis.

El Programa de biblioteca escolar “puntedu” de la Generalitat de Catalunya es va iniciar el curs 2004-2005 dins del marc dels Programes d’Innovació Educativa amb l’objectiu de potenciar la biblioteca escolar dels centres educatius de Catalunya. En aquest cas el Bibliobús Guilleries fa parada del servei davant del centre, de forma alternativa amb l’altra parada del municipi, que és davant de l’escola de primària.

D’aquesta manera, tant l’alumnat com el professorat del centre tenen accés a un servei al qual, en cas contrari, no podrien arribar perquè coincideix amb els seus horaris laborals i d’escola. El Bibliobús proporciona una sèrie de documents (còmics i llibres, tant de lectura com de coneixement ) a la biblioteca de l’institut, que és qui en gestiona el préstec als usuaris finals. A més a més, durant les dues hores d’estacionament davant el centre hi ha accés al bus per tal de poder demanar altres documents o fer ús, també, del préstec interbibliotecari.

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #164 - novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web