Butlletí Bibliosfera
desembre 2022 - #165

Agenda

Inauguració de la Biblioteca Mn. Joan Avinyó de Cubelles

Dissabte 17 de desembre a les 11h el president delegat de l'Àrea de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares, i l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i Ventura, inauguraran la nova biblioteca del municipi. Hereva de l’antiga biblioteca municipal Mn. Joan Avinyó aquesta biblioteca s'adapta a la seva comunitat com un instrument educador.

Dia: 17 de desembre
Hora: 11 h
Lloc: Biblioteca Mn. Joan Avinyó
Adreça: Verge de Montserrat, 49-57. Cubelles

En el disseny de l’equipament, a més de la seguretat i la facilitat de manteniment, s’han tingut en compte els criteris següents:

  • Confort per aconseguir un entorn on puguin conviure usos tant diversos com la lectura, la formació, les activitats, etc.
  • Accessibilitat per a facilitar-ne l'ús a persones de totes les condicions.
  • Sostenibilitat com a instrument educador de virtuts mediambientals.
  • Flexibilitat en els espais transformables i polivalents que segons les necessitats del dia a dia faciliten la realització dels usos temporals.

Pel que fa a l’edifici, consta de dos gran volums. El vestíbul, situat en el primer volum i de doble accés, es concep com un punt de trobada comunitari, és la zona més dinàmica de l’equipament, la qual facilita la relació i intercanvi entre els usuaris. A partir d’aquest vestíbul tot l’equipament s’organitza en planta baixa, de manera que des del vestíbul es pot accedir a la zona infantil, la zona d’adults, la zona de treball intern, la sala polivalent i els espais de suport i formació, a més dels serveis higiènics i altres estances.

L’edifici incorpora un pati interior que permet la lectura i les activitats a l’aire lliure i contribueix a millorar la qualitat ambiental tant a nivell climàtic com lumínic.

Pel que fa al mobiliari s’han previst mobles adequats als diferents públics i les diverses activitats possibles: zones d’estar informals, cabines individuals per a l’estudi i la concentració,  cabines per a treball en grup, mobiliari per a infants i famílies, expositors diversos i varietat de seients informals.

Amb aquesta obertura, la Xarxa de Biblioteques Municipals compta ja amb 233 biblioteques i deu bibliobusos a la demarcació de Barcelona.

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #165 - desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web