Butlletí Bibliosfera
desembre 2022 - #165

Notícies

Els nous reptes de la Biblioteca Pública

La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona va acollir el passat 21 de novembre la presentació del Manifest de l'IFLA sobre la Biblioteca Pública 2022 que renova la missió de les biblioteques públiques per esdevenir centres referents de primer ordre que vetllen per l’educació, l’accés a la informació i a la cultura, el foment de la pau així com el benestar de les persones i de les comunitats en un nou context global, social i tecnològic.

Per part de la Xarxa de Biblioteques Municipals l’acte va tenir la participació de Carme Galve, directora de la Biblioteca Jaume Fuster; Ester Omella, cap de l’Oficina de Programació i Avaluació de la Gerència de Serveis de Biblioteques; i Marta Puig, directora de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat.

Aquest nou manifest actualitza l’anterior manifest de 1994, tot incorporant els reptes actuals de Biblioteca Pública per garantir l’accés a la informació i el coneixement a tothom.

El manifest actualitzat defensa les biblioteques com agents del desenvolupament sostenible i el seu rol d’espais d'accés públic per a l'intercanvi d'informació, l'intercanvi de cultura i la promoció de la inclusió i cohesió social.

Així mateix, destaca el paper de la biblioteca pública per ajudar a tots els membres de la societat a accedir, produir, crear i compartir coneixement. Això inclou la promoció dels serveis digitals, així com l'accés a les competències i la connectivitat necessàries per salvar la bretxa digital. L'actualització promou el desenvolupament de l'alfabetització mediàtica i informativa per combatre la desinformació i promocionar societats democràtiques informades.

El Pla de treball previst a partir d’ara és garantir que les biblioteques públiques continuïn sent presents a les agendes públiques de les diverses organitzacions internacionals, governs i societat civil.

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #165 - desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web