Butlletí Bibliosfera
desembre 2022 - #165

Notícies

Les Biblioteques de Sant Boi de Llobregat acullen The Europe Challenge 2022

La ciutat ha acollit la trobada de les biblioteques participants a la segona convocatòria de The Europe Challenge. Aquest és un projecte impulsat per l’European Cultural Foundation i Democratic Society. El seu objectiu és el de destacar la posició de les biblioteques d’arreu d’Europa com a espais públics rellevants, segurs i oberts, des d’on es poden resoldre reptes locals, d’impacte global, implicant i compartint el coneixement de les seves comunitats.

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va participar a l’Europe Challenge l’any 2021 amb el projecte Apiteca: el brunzit de la comunitat.

Aquest any, del 15 al 16 de novembre, ha actuat com a amfitriona del nou grup de biblioteques i comunitats participants, dins la categoria “Cohesió i benestar social”, a The Europe Challenge 2022: Athens Comics Library i Refugee Week de Grècia; Biblioteca Eduardo Pérez de la Fanosa de Busto, Asociación Busto de Valdés i AAVV Santiago de Castañedo, Valdés (Astúries); Bibliomediateca G. Racioppi i ​Patto Locale per la Lettura del Lagonegrese, Moliterno (Itàlia); Biblioteca Municipal Miguel Arguisjuela i Talyata, Paterna Del Campo; Finchley Church End Library and Community Network Group CIC, Londres; City of Glasgow College Library Service i City of Glasgow College students; International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property Library i  Istituto Comprensorio Regina Margherita, Roma; i Vaidava Parish Library i Vaidava Parish community, Valmiera (Letònia)

El Regidor de Cultura, José Manuel González Labrador acompanyat del Cap de Cultura, Carles Villar i de la Cap de Patrimoni i Biblioteques M. Lledó Barreda, varen fer la rebuda institucional en la que es va destacar el compromís de la ciutat, des de fa molts anys, en el desenvolupament de la identitat cultural europea i en la difusió dels seus valors.

La Biblioteca va presentar també el projecte Apiteca: el brunzit de la comunitat a les Jornades Culturopolis, que es van desenvolupar a la ciutat de Barcelona els dies 16 i 17 de novembre, en l’espai dedicat a participació i comunitats. Aquest eix aborda les diverses maneres d’exercir els drets culturals de manera col·lectiva, analitzant les oportunitats i els reptes de viure la cultura en comunitat.

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #165 - desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web