Butlletí Bibliosfera
desembre 2022 - #165

Destaquem

Reconeixement a la capacitat d'emprar nous llenguatges

El perfil de TikTok de la Diputació de Barcelona ha guanyat el Premi Pilar Casanova de Comunicació Corporativa que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya, en la categoria d’Innovació en Comunicació. Les biblioteques de la XBM han col.laborat amb la creació de continguts adaptats al llenguatge d’aquesta xarxa social per explicar els seus serveis.

En la seva valoració, el jurat destaca la valentia de la Diputació per apostar per TikTok i incideix en la capacitat de la corporació per adaptar-se als nous hàbits de consum de la ciutadania i, d’aquesta manera, donar a conèixer els seus serveis a un públic més jove. També reconeix la capacitat per adaptar-se a un llenguatge innovador i informal.

La de Barcelona va ser la primera diputació catalana i la tercera de l’estat espanyol a obrir perfil a TikTok (@DiputacioBarcelona), el mes d'abril d'aquest any. Des d’aleshores ha publicat 90 vídeos que sumen prop de 300.000 visualitzacions i més de 1.700 seguidors. El seguiment dels usuaris és ascendent i sostingut; mentre acumula reconeixements en diversos àmbits de la professió.

Els premis Pilar Casanova de Comunicació Corporativa tenen com a referència el Manual de Bones Pràctiques del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Reconeixen i impulsen la tasca dels gabinets de premsa i comunicació i els professionals que hi treballen, destacant els esforços del sector per donar accés a una informació veraç i útil.

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #165 - desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web