Butlletí Bibliosfera
març 2023 - #168

Notícies

Avancem en la consolidació del ModelXBM

La Jornada Compartim el Model XBM de Biblioteca Pública celebrada el 22 de febrer al Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona ha servit per compartir amb regidors i tècnics municipals de l’àmbit de la cultura el model de biblioteca que impulsem des de la Gerència de Serveis de Biblioteques. 

A la nostra secció "L'article" es pot consultar com van viure la seva participació en aquesta jornada la regidora i la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca.

Una vuitantena d’assistents han pogut aprofundir en el concepte d’evolució del Model de Biblioteca Pública a través de les experiències de tres municipis: el cas de la nova Biblioteca Pilarin Bayés de Vic a càrrec del seu coordinador Ignasi Janer; l’experiència de les Biblioteques de Granollers de la mà del director de l’Àrea de Creativitat, Promoció Econòmica i Participació de l’Ajuntament de Granollers, Carles Ribell; i el projecte “Llegim el Riu” a càrrec del regidor de Cultura de Sant Vicenç de Castellet, Jordi Palma.  

Durant la cloenda de la part plenària, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha recordat que “La biblioteca és un espai d’excel·lència i cal que des dels governs municipals apostem per fer realitat el projecte bibliotecari”.

En la segona part d’aquesta jornada que servirà com a punt de partida d’un cicle d’activitats sobre el Model XBM, s’ha fet un taller de cocreació amb un eix comú: la biblioteca com a equipament comunitari de primer ordre que pot contribuir a diverses polítiques municipals. Aquesta dinàmica ha permès aprofundir en el Model XBM de biblioteca pública i compartir aportacions i propostes entre els diferents municipis participants.

Més informació

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #168 - març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web