Butlletí Bibliosfera
març 2023 - #168

Notícies

Les biblioteques es repensen constantment

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, i la gerent de Serveis de Biblioteques, Marta Cano, van presentar el passat 2 de març el balanç del Pla de Mandat 2019-2023 i van dibuixar els principals reptes del 2023 que s’encaminen a consolidar aquest nou model de biblioteca que situa l’usuari al centre de qualsevol estratègia.

Durant la presentació, el diputat va explicar que les biblioteques públiques són un clar exemple d’equipaments culturals que han sabut adaptar-se als temps, als reptes i a les necessitats evolucionant tant en els seus espais com en els seus serveis. I va afegir que “en aquest mandat que ha vingut marcat per la pandèmia, gràcies a l’esforç dels professionals hem fet possible que les biblioteques es considerin essencials i siguin un dels serveis públics més estimats per la ciutadania”.

En aquest sentit, Cañizares va dir que cal continuar repensant les biblioteques “conservant tot allò que ha permès que les biblioteques públiques siguin  un referent de la cultura de proximitat i anar incorporant allò que dona resposta a les necessitats  de  la  societat”.

Aquest 2023 es treballaran diferents objectius que continuaran desenvolupant les 6 línies estratègiques del mandat :

  • La biblioteca com a punt de trobada de la ciutadania amb la lectura i el coneixement.
  • Apoderar els professionals com a connectors, prescriptors, dinamitzadors i impulsors de la cultura i la lectura i de la generació de coneixement.
  • Enfortir la relació de la biblioteca pública amb el seu entorn potenciant la participació ciutadana, l’acció comunitària i el treball en xarxa dins la XBM.
  • La millora dels processos de la GSB facilitant l’atenció a les singularitats del territori.
  • El valor públic de la biblioteca: l’impacte i la comunicació del servei.
  • Espais bibliotecaris que faciliten la descoberta, l’aprenentatge, la creació i la connexió amb la comunitat.

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #168 - març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web