Butlletí Bibliosfera
juny 2023 - #171

Destaquem

Parlem d'energia

Comença la tercera edició del cicle ‘Altres Veus’. En aquesta ocasió, l’especialista en tècniques energètiques, Josep Puig i Boix, coordinarà un nou bloc temàtic sobre l’energia. Les primeres conferències es faran abans de l’estiu a diverses biblioteques, coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. L’objectiu és reflexionar al voltant de l’energia per entendre la situació actual.

En aquest cicle volem reflexionar sobre les situacions d’emergència climàtica i social en les que estem immersos. Emergència climàtica ocasionada per l’addicció social a la crema de materials fòssils per disposar d’energia i emergència social ocasionada pels augments dels preus dels materials fòssils. Aquest augments de preus han fet aflorar noves situacions en amplis sectors de la societat, com ara la precarietat energètica, cosa que fa que hi hagi famílies que no poden disposar de serveis bàsics.

Per fer front a aquestes emergències es molt important que la societat conegui i entengui que és l’energia, per a que es fa servir, com es fa servir i si l’ús que se’n fa és malbaratador o no.

Les sessions a aquest cicle són les següents:

  • "Parlem d’energia?. El dilema energètic. Mites entorn de l’energia. Però, què és l’energia?" Josep Puig i Boix, consultor en energia i sostenibilitat.
  • "L’energia a Catalunya: Com hem arribat on som?" Joaquim Corominas Viñas, doctor enginyer industrial.
  • "Combatre la precarietat de l’energia" Marta García Paris, ambientòloga especialista en identificar els reptes energètics de la població.
  • "La Transició Energètica a Catalunya" Ramon Sans Rovira, enginyer industrial i divulgador sobre transició energètica.
  • "Fer comunitats d’energia" Montserrat Mata i Dumenjó, enginyera industrial i doctora en electrònica.

Cal consultar l’agenda per veure a quines biblioteques es van programant les diferents conferències.

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #171 - juny 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web