Butlletí Bibliosfera
juliol 2023 - #172

Notícies

Petits Viatges. Grans històries

La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona va acollir el passat 21 de juny l’acte d’entrega de premis del Concurs de Relats Curts organitzat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Sota el lema ‘Petits Viatges. Grans històries’ i amb els transports públics com a fil conductor, es van premiar les quatre categories del concurs (Relat Lliure, TuitRelat, Instarelat i RelatEscolar). La gerent de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, com a membre del jurat, va entregar un dels premis de la categoria escolar.

Enguany, la 17a edició del Concurs de Relats Curts de TMB rebut un total de 1.291 relats, un 66% més que en l’edició anterior. Per categoria, les xifres han estat les següents: 913 relats lliures, 115 tuitrelats, 55 instarelats, 156 contes infantils. El web del concurs ha rebut 68.569 visites, aquestes han augmentat un 15,7% respecte l’any passat.

El jurat del concurs que va decidir els guanyadors de les diferents categories en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

  • El guanyador de la categoria Relat lliure és: Concert al Liceu, de Joana Gas
  • El guanyador de la categoria InstaRelat és: @aprilmoon66
  • Els guardonats de la secció RelatEscolar han estat els següents:
  • Categoria de 8 a 12 anys: primer premi per al relat El misteri dels metros desapareguts d’El primer vagó. El segon premi és per al relat Sense rumb d’Hola.
  • Categoria de 13 a 17 anys: primer premi per al relat L’imitador de Carterista. El segon premi és per al relat La prova, d’Irina.

L’escola amb més participacions ha estat la Institució Igualada, de Jorba, amb 21 relats participants. En segon lloc ha quedat l’Institut Miquel Taradell, del Raval de Barcelona. En total han participat 68 escoles diferents. 

A més, el relat escollit com a guanyador de la categoria d’empleats de TMB ha estat El viatge dels records... i dels sentits, de Moira.

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #172 - juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web