Butlletí Bibliosfera
octubre 2023 - #174

Notícies

Les conques del Besòs i la Tordera se sumen a Llegim el Riu

Després de l’èxit del projecte de ciència ciutadana “Llegim el Riu”, a l’entorn del Llobregat, que funciona des de l’any 2021 i que ha permès afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció; arrenca “Llegim el Riu” a les conques del Besòs i la Tordera. El passat 4 d’octubre es va presentar la iniciativa als responsables de biblioteques i medi ambient dels municipis d’aquestes dues conques que poden presentar les seves sol·licituds fins el proper 23 d’octubre.

"Llegim el riu" és una proposta que recull l’interès de promoure un projecte de ciència ciutadana als nostres rius, i implicar d'aquesta manera a la ciutadania en el coneixement i conservació d'aquests ecosistemes; i a partir de l'impuls d'espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals. Llegim el riu complementarà així projectes ja existents de ciència ciutadana i coneixement del riu que esteu liderant des del món local.  

Aquest projecte està íntimament lligat a un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Medi Ambient, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i els municipis adscrits, així com altres agents que ja actuen en el territori i la col·laboració de la Fundació Rivus.

 Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #174 - octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web