Butlletí Bibliosfera
novembre 2023 - #175

Notícies

Els FAD sumen més èxits per a la Biblioteca Gabriel García Márquez

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona va guanyar el passat mes d’octubre el Premi FAD d’arquitectura ex aequo, juntament amb la Reggio School de Madrid. L’equipament del barri Sant Martí que homenatja amb el seu nom l’escriptor colombià Gabriel García Márquez és un edifici d’inspiració nòrdica que ja ha rebut diversos reconeixements, entre ells el títol de millor biblioteca pública del món l’agost passat.

El jurat dels FAD ha considerat que els dos edificis premiats “són obres excel·lents, de caràcter complementari, representatives d’una arquitectura contemporània d’ampli espectre”. En tots dos casos han valorat els processos de recerca i participació ciutadana.

L’equipament bibliotecari premiat proporciona un refugi climàtic i un espai referencial i icònic, amb una materialitat que representa els valors d’una ciutat sostenible i oberta a la lectura i la cultura. L’execució del projecte destaca les experiències hàptiques i sensorials, i crea un espai íntim i pròxim que ens convida a repensar el futur de les biblioteques.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme premien any rere any els millors projectes en les categories d’Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i paisatge i Intervencions efímeres.

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #175 - novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web