Butlletí Bibliosfera
abril 2024 - #180

Agenda

Altres Veus

El cicle d’enguany d’Altres Veus abordarà dos àmbits temàtics ben actuals: “Sobirania alimentària”, coordinat per Gustavo Duch i “Salut mental i adolescències”, coordinat per Jaume Funes. Descobreix les temàtiques de les diferents conferències i tria la que més t'interessi. 

Sobirania alimentària

En l’àmbit temàtic de la “Sobirania alimentària” reflexionarem sobre el futur de l'alimentació i sobre la relació entre la nostra dieta i els problemes derivats de la crisi climàtica. A més, analitzarem com el model actual d'alimentació s'ha industrialitzat i globalitzat, concentrant les terres en poques mans i provocant la desaparició de la pagesia i la cultura rural. Ens n’adonarem com aquest fenomen no és exclusiu del nostre país, ja que els països del Sud global també pateixen la mateixa problemàtica, amb empreses que exploten les seves terres per a mercats externs, provocant fam i desnutrició localment. En aquest context, conceptes com la sobirania alimentària sorgeixen com a alternatives per repensar i transformar el sistema alimentari actual.

Salut mental i adolescències

En l’àmbit temàtic de la “Salut mental i adolescències” analitzarem la manca d'atenció a la salut mental dels adolescents i la necessitat d’identificar els problemes per ajudar-los a gestionar la seva adolescència de manera saludable. Insistirem en la importància de proporcionar-los un conjunt d'idees, sentiments i experiències que els permetin sentir-se satisfets amb les seves vides. Tot i que molts adolescents superen les seves crisis amb èxit, alguns experimenten dificultats i dolors difícils de gestionar, i els sistemes d'atenció a la salut mental sovint no estan preparats per connectar-se amb les seves necessitats. Les conferències d’aquest focus de debat proposen una sèrie de perspectives per comprendre els malestars adolescents i desenvolupar estratègies d'atenció més eficaces, centrant-se en les necessitats específiques dels joves.

Amb Altres Veus, programa que se celebra des de l’any 2020, es vol promoure la reflexió sobre temes candents, agitar el debat com a via per a l’entesa i la convivència i, fomentar l’esperit crític per ajudar a crear una ciutadania activa compromesa amb la seva comunitat i el seu entorn.

Més informació: Cicle Altres Veus

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #180 - abril 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web