Butlletí Bibliosfera
maig 2024 - #181

Recursos

El treball de les biblioteques de Terrassa sobre inclusió social, a Europa

Ja podeu consultar el vídeo del projecte “Biblioteques, comunitats i democràcia” de La Xarxa de Biblioteques de Terrassa que va estar seleccionat per a participar en l’Europe Challenge 2024; una iniciativa que afronta alguns dels reptes europeus més urgents treballant en projectes d'implicació comunitària amb biblioteques d'arreu d'Europa. La primera trobada presencial va tenir lloc a la Universitat de Cambridge els dies 14, 15 i 16 d’abril.

El programa de la trobada es va organitzar en dos espais de formació, una visita a la biblioteca universitària, conferències sobre xarxes de treball i participació democràtica de la comunitat, així com espais de relació i co-working per donar a conèixer els diferents projectes de les biblioteques participants i les seves comunitats.

Un total de 27 biblioteques provinents de Polònia, Irlanda, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Bèlgica, Suècia, França, Espanya (Sevilla, Còrdova i Terrassa) i Portugal, van intercanviar experiències pròpies relacionades amb la inclusió i la cohesió social, l'economia circular i la participació ciutadana. La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va aportar la seva línia de treball sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a les biblioteques i a la societat.

La bct xarxa hi va anar acompanyada de LaFact Fupar, una entitat que representa aquesta comunitat i amb qui manté un conveni de col·laboració. Actualment a Terrassa estan duent a terme 50 activitats en col·laboració amb 20 agents diferents de la ciutat.

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #181 - maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web