Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 60 (juny 2023) - #60

Lectures

Deep Learning: com ser humans en un futur basat en les dades [+]

Els models de Deep Learning o aprenentatge profund s’han infiltrat en tasques tan rutinàries que no som conscients de la seva presència. La conducció d’un cotxe automàtic, l’aplicació d’un nou filtre a una història d’Instagram o visionar una sèrie en una smart TV amb molt bona qualitat d’imatge. Amb qualsevol d’aquestes activitats estem contribuint a l’entrenament de models de Deep Learning. Els models de Deep Learning estan transformant de manera abrupta la nostra societat en tot els seus aspectes: polític, econòmic, artístic i cultural.


Hem d’estar preparats per acceptar-los i incloure’ls a la nostra vida quotidiana i, com qualsevol altra tecnologia, s’han de fer servir d’una manera ètica i responsable. Els governs haurien d’accelerar la regulació dels aspectes morals de l’aplicació d’aquets models, ja que si no es fa podem amplificar les desigualtats socials i potenciar altres efectes sobre la nostra espècie.


L’article «Deep Learning: cómo ser humano en un futuro basado en los datos», de Pablo Iáñez Picazo, bioquímic i membre del grup de Ciència de Dades Biomèdiques d’ISGlobal, aprofundeix sobre aquestes qüestions. Us recomanem la seva lectura.
 

Font: ISGlobal 
 

Butlletí: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de butlletí: Núm. 60 (juny 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram