Butlletí l'Aparador
15 de febrer de 2016 - #109

Notícies

L’Hospitalet de Llobregat. Campanya per reduir el consum de bosses de plàstic d’un sol ús

Material informatiu campanya

Material informatiu campanya

L'ajuntament va iniciar, en el mes de gener, una campanya informativa adreçada a les persones consumidores, amb l'objectiu de promoure la reducció del consum de bosses de plàstic amb el lema "La bossa, la poso jo!"

El perjudici mediambiental, que comporta l'ús d'aquestes bosses de plàstic, ha mogut la UE a legislar per reduir-ne l'ús. Tanmateix, les previsions de la Directiva 2015/720 són que ja no es podran distribuir de franc i s'hauran de cobrar les bosses de plàstic de nanses d'un sol ús de menys de 50 micres a finals de 2018 i la progressiva reducció del seu consum en el futur; fixaran un límit de 90 bosses per persona i any per  a finals de 2019 i de 40 bosses/persona/any per a finals de 2025.

A Catalunya, l'administració competent, l'Agència Catalana de Residus i els representants del comerç han fixat l'any 2016 com punt de partida per acabar amb la distribució de franc d'aquestes bosses de plàstic. Això ha fet que "el comerç comenci a cobrar voluntàriament a partir de l'1 de gener de 2016, per les bosses de plàstic de forma immediata, tot i no disposar encara d'instrument normatiu previst.

Aquesta campanya, dissenyada per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor - OMIC,  ha comptat amb la implicació i el suport de les associacions de comerciants i de  paradistes dels mercats de la ciutat i també dels departaments municipals de mercats i de comerç; essent presentada pel Tinent d'Alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació a les associacions de comerciants i de paradistes de mercats el passat 19 de gener.

L'inici de la campanya va ser dilluns 25 de gener.  S'han editat 8.000 tríptics informatius que, juntament amb les 8.000 bosses reutilitzables, seran distribuïts entre els compradors a les botigues i parades dels mercats que hi col·laboren, amb la confiança de poder contribuir a una major consciència mediambiental i a la difusió dels valors del consum responsable.

Material informatiu


Notícies de la campanya: 

 

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #109 - 15 de febrer de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum