Butlletí l'Aparador
15 de febrer de 2016 - #109

Portada

L'Ajuntament de Terrassa crea la primera Oficina Municipal d'Atenció a la Pobresa Energètica i Promoció d'Eficiència Energètica

L'ajuntament sancionarà les empreses de subministraments que no compleixin la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

Així ho ha anunciat l'alcalde, Jordi Ballart, en la presentació de l'Oficina Municipal d'Atenció a la Pobresa Energètica i Promoció d'Eficiència Energètica (OFIMAPE) que atendrà els ciutadans afectats per aquesta problemàtica.

Ballart ha assenyalat que intenten solucionar els conflictes per la "via de l'acord", però no descarten iniciar altres mesures contra les empreses que no estiguin disposades a complir la seva part de responsabilitat social corporativa i duguin a terme talls de llum, aigua o gas.

L'Ajuntament de Terrassa va ser pioner a impulsar mesures sancionadores a entitats financeres amb pisos buits. Ballart ha declarat que la col·laboració amb les empreses de subministraments és desigual. Segons l'alcalde de Terrassa la col·laboració  amb la Mina d'Aigües de Terrassa és exemplar, però malauradament és "inexistent" en cas de les companyies de llum i gas.

Per evitar-ne les interrupcions de llum, aigua i gas i anar més enllà en l'eficiència energètica, l'Ajuntament de Terrassa ha creat aquesta oficina transversal a través de la qual donarà informació i ajudarà a les famílies a evitar dificultats en el pagament de rebuts o a resoldre situacions on ja se'ls ha anunciat el tall de subministrament.

L'oficina oferirà un servei d'ajuda, assessorament i acompanyament tarifari, cas de rebre un avís de tall d'aigua, llum o gas. També oferirà un servei de promoció de l'eficiència energètica a les llars, per no malbaratar els recursos del planeta i, finalment, un servei d'intervenció a les llars en situació de greu ineficàcia energètica.

Més informació

 

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #109 - 15 de febrer de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum