Butlletí l'Aparador
17 de juny de 2016 - #114

Món associatiu

Nova campanya adreçada als afectats per les Clàusules terra

Font: UCC

Font: UCC

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC engega una campanya perquè els afectats per les clàusules terra puguin eliminar-la de la seva hipoteca i puguin recuperar els diners.

Què és la clàusula terra?

La clàusula terra indica un mínim a pagar a les quotes de la hipoteca, tot i que els interessos estàndards acordats amb el banc estiguin per sota.

Aquesta clàusula terra es troba en el redactat del préstec bancari. Per localitzar-la (*), heu de buscar conceptes com ‘límits a l'aplicació de l'interès variable', tipus d'interès variable' o ‘límit de la variabilitat'.

* Per a qualsevol dubte, podeu enviar-nos l'escriptura de la hipoteca i un dels nostres tècnics revisarà el document i us indicarà si la clàusula terra està o no inclosa reclamar, si cal.


Com eliminar la clàusula terra?

Si sou un dels afectats per les clàusules terra, no dubteu a reclamar el què és vostre. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i seguirem el procediment legal pertinent per eliminar aquesta clàusula i reclamar els imports indegudament cobrats de més per l'entitat.


Com ho farem?

En primer lloc, us revisarem la hipoteca i farem un estudi previ del que l'entitat us ha estat cobrant de més durant aquests períodes. Seguidament, portarem cada cas de forma individual davant la justícia a través d'una demanda.

Quin cost pot tenir la demanda?

En tractar-se de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, en benefici dels interessos generals dels consumidors, ajustem els imports al que realment costa el procediment. Per aquest motiu, s'haurà d'abonar una provisió de fons mínima i, en cas de sentència favorable, l'associació es quedarà un petit percentatge per despeses de representació.

NO HO DUBTEU, I INFORMEU-VOS-EN!!

IMPORTANT!!

Hi ha bancs que eliminen la clàusula terra, però no retornen les quantitats i a canvi modifiquen la hipoteca. Aneu en compte i si és necessari, consulteu-nos-ho.

Es recomana no signar cap tipus de full procedent del mateix banc on es limitin els drets a reclamar.

Contacte:

Telèfon – 93 454 67 76
Email – ucc@consumidors.org

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #114 - 17 de juny de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum