Butlletí l'Aparador
17 de juny de 2016 - #114

Notícies

Vilafranca del Penedès. Prop de 200 alumnes de 4rt d'ESO fan el Crèdit de síntesi de consum

Font: Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona

La Diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, participa en una activitat de 8 tallers, una exposició, 2 unitats mòbils i, més de cinc tècnics experts.

Els passats dies 9 i 10 de juny, els alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès han participat en un crèdit de síntesi de Consum organitzat per l'ajuntament i el Servei de Consum de la Diputació de Barcelona.

El crèdit de síntesi és una activitat adreçada a centres d'ensenyament secundari obligatori i s'articula mitjançant una sèrie d'activitats amb la pretensió de que els estudiants construeixin el seu model de consum des d'una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. Especialment, que adquireixin coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d'exercir-los.

En aquest cas es varen realitzar 8 tallers de:

  • Un cop d'ull al consum: aquest taller vol introduir al col·lectiu destinatari al món del consum a partir del coneixement dels drets i deures dels consumidors i dels mecanismes per poder-los exercir.
  • Publicitat: aquest taller vol fomentar actituds de consum responsable davant els missatges publicitaris, fent especial incidència en l'àmbit de la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries.
  • Exposició "Consum. Com som?": on es pretén fer una refl­exió sobre tots els aspectes de la nostra vida com a persones consumidores i alhora proporcionar la informació i les eines necessàries per a consumir responsablement. L'exposició s'adreça a tota mena de públic.

Per completar l'activitat es varen desplaçar dos Unitat Mòbils de Consum que, amb els corresponents tècnics, també van comptar amb la participació de la Diputada Laura Martínez i la regidora de Salut i Consum de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, Anna Doblas.

L'activitat ha estat recollida a diferents mitjans:

 

Boletín: L'Aparador
Número de boletín: #114 - 17 de juny de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum