Butlletí l'Aparador
20 de juny de 2017 - #127

Notícies

Noticies de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

Font: Web de la Comissió

Font: Web de la Comissió

La CNMC ha aprovat noves obligacions en els processos de cancel·lació de la portabilitat mòbil que hauran de complir operadors/receptors en benefici dels usuaris. També es publica dades del Panel de Hogares del cuarto trimestre de 2016.

Aquestes mesures s'han d'incloure dins de l'especificació de portabilitat i seran, entre altres:

  • Limitar les dades requerides per cancel·lar una sol·licitud al DNI.
  • Informar a l'usuari per qualsevol mitjà que utilitzi per a la tramitació de la seva portabilitat del procediment detallat per cancel·lar, incloses les dades exigibles, horari d'atenció de cada canal i termini de cancel·lació.
  • La cancel·lació és gratuïta i s'ha d'informar d'aquesta situació. L'operador haurà d'especificar a l'usuari si hi ha costos que aquest hagi d'assumir si l'operador li ha començat a prestar servei durant el termini de cancel·lació.
  • Obligatòriament s'ha de facilitar a l'usuari una referència identificativa unívoca de la seva sol·licitud de cancel·lació, on consti la data i hora d'aquesta.

+ Informació

També ha publicat dades del Panel de Hogares del cuarto trimestre de 2016. Segons aquestes dades l'ús diari de la missatgeria instantània supera el de les trucades per mòbil i fix, així un 57%  de les llars envien missatges instantanis diverses vegades al dia, enfront del 22% que truca des del telèfon mòbil i el 13% des d'un fix.

La qualitat de la connexió és el més valorat pels usuaris en les seves comunicacions per veu. 3 de cada 5 usuaris valoren positivament que hi hagués interoperabilitat entre OTT, com ara trucades de Skype a WhatsApp.

+ informació

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #127 - 20 de juny de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum