Butlletí l'Aparador
20 de juny de 2017 - #127
Anar a dalt

Portada

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El passat dia 7 de juny, la Fundació Barcelona Comerç, representada pel seu director, Alfons Barti i Borrell, es va reunir amb la Diputada de Consum, Laura Martinez Portell.
Anar a dalt

Notícies

Gironella atendrà les reclamacions de les persones consumidores

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord per tal de poder oferir el servei públic de consum mitjançant l’Oficina Provincial d’Informació al Consumidor (OPIC).

Tallers del Cercle de Comparació Intermunicipal d’OMICs

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Els passats 18 i 23 de maig, un total de 37 ens locals varen ser convocats als tallers de millora contínua de la novena edició del Cercle de Comparació d'OMICs.

CIPO Sabadell acull xerrades sobre consum

Font: Ajuntament de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell

Adreçades a treballadors de l’empresa social sense afany de lucre CIPO, s'han organitzat dues xerrades sobre els drets bàsics que tenim com a persones consumidores.

Èxit de participació als tallers de consum a Fira Gran

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El Servei de Consum ha realitzat quatre tallers d’economia domèstica a l’estand de Diputació de Barcelona amb una important presència de ciutadans.

Noticies de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

Font: Web de la Comissió

Font: Web de la Comissió

La CNMC ha aprovat noves obligacions en els processos de cancel·lació de la portabilitat mòbil que hauran de complir operadors/receptors en benefici dels usuaris. També es publica dades del Panel de Hogares del cuarto trimestre de 2016.

La bretxa digital entre les zones urbanes i les rurals de Catalunya

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Unes quantes poblacions de la Catalunya interior no tenen bona cobertura telefònica i tenen constantment problemes d'internet, una situació que amplia la bretxa digital.
Anar a dalt

Materials d'interès

Informe sobre l'Ordenança de serveis funeraris de Barcelona, sobre l'accés a les dades de consum elèctric dels comptadors digitals i el seu ús i, sobre la consulta pública prèvia de l'Avantprojecte de Llei sobre serveis de pagament en el mercat interior.

Anar a dalt

Món associatiu

Font: Arxiu DGT Font: Arxiu DGT

Font: Arxiu DGT

Font: Arxiu DGT

Facua alerta que la classificació realitzada es basa en la fitxa tècnica de cada vehicle i en la seva data de fabricació i no en els gasos que emeten realment.
Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC han llançat aquesta enquesta per a poder conèixer el coneixement de les persones consumidores i que permetrà elaborar un informe.
Anar a dalt

Agenda

Finalitza el Roaming per a tota la Unió Europea

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El final dels recàrrecs per usar el mòbil a l'estranger poden tenir té límits, es aconsellable llegir les noves condicions si som usuaris que fem un gran ús d’aquests serveis a l’estranger.

Visites de les Unitats Mòbils de Consum fins al 17 de juliol

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Les persones consumidores poden tramitar les consultes i reclamacions de consum a les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona. Aquest servei està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum propis.

Anar a dalt

Consells de consum

Els nostres dispositius mòbils: smartphones, tablets o portàtils, emmagatzemen molta informació personal privada i són la porta d'accés a molts serveis personals i, per tant, cal cuidar-los i protegir-los.

Per aquest motiu us facilitem tota una sèrie de consell fàcilment aplicables.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum