Butlletí l'Aparador
20 de juny de 2017 - #127

Materials d'interès

Informes de l'Autoritat Catalana de la Competència

Informe sobre l'Ordenança de serveis funeraris de Barcelona, sobre l'accés a les dades de consum elèctric dels comptadors digitals i el seu ús i, sobre la consulta pública prèvia de l'Avantprojecte de Llei sobre serveis de pagament en el mercat interior.

  • Informe de regulació sobre l'Ordenança de serveis funeraris de Barcelona. A l’esmentat informe es conclou que la nova ordenança s'adequa de manera satisfactòria al marc legal vigent de l'activitat i als principis d'una regulació eficient i afavoridora de la competència. No obstant això, la nova ordenança encara conté alguns aspectes que haurien de ser objecte de millora.

+ Informació

  • Aspectes rellevants des de l'òptica de competència en relació amb l'accés a les dades de consum elèctric dels comptadors digitals i el seu ús. Atès que les dades són la base per al desenvolupament de nous models de negoci, s'ha considerat oportú elaborar un estudi específic sobre les dificultats d'accedir a la informació recopilada pels comptadors digitals d'electricitat del sector residencial. En aquest estudi es recullen algunes de les potencialitats derivades de l'accés a la informació de consum elèctric, es descriuen algunes actuacions que poden haver impedit o dificultat l'accés a aquesta informació i, per tant, a l'efectiu desenvolupament d'aquestes potencialitats i es formulen diverses propostes que garanteixin un accés neutre a les dades (crear un operador neutre de dades, aclarir i assegurar la separació entre distribuïdors i comercialitzadors i incentivar l'aparició de la figura independent de l'agregador).

+ Informació

  • Informe sobre la consulta pública prèvia de l'Avantprojecte de Llei sobre serveis de pagament en el mercat interior. En el marc de les seves funcions de promoció de la competència, l'ACCO està fent una anàlisi de la Directiva (UE) 2015/2366, del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2015, sobre serveis de pagament en el mercat interior. Es tracta de determinar la potencial incidència de la norma en el nivell de competència en els mercats financers al detall en general i, particularment, en el de serveis de pagament i en el context de les activitats conegudes com fintech. En aquest document es fan observacions i comentaris sobre aquells aspectes de l'Avantprojecte de Llei sobre serveis de pagament en el mercat interior que podrien introduir restriccions a la competència. Aquestes restriccions, tenint en compte la propera transposició de la Directiva, podrien allunyar el resultat final d'una bona regulació econòmica des del punt de vista de la competència.

+ Informació

 

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #127 - 20 de juny de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum