La Federación de Consumidores y Usuarios CECU es fa ressò d’un estudi que mostra que les cuines de gas incompleixen els límits de contaminació atmosfèrica de manera habitual.
Les troballes provenen del Grup de treball sense ànim de lucre per a la promoció de l'eficiència energètica, GLASP i de l'Aliança Europea de Salut Pública (EPHA), amb aportacions tècniques de l'Organització dels Països Baixos per a la Recerca Científica Aplicada (TNO).
• L'estudi posa de manifest els efectes ocults sobre la salut per l'ús i l'exposició a les cuines de gas.
• Es tem que la crisi energètica d'aquest hivern augmenti i agreugi els atacs d'asma.
L'estudi adverteix que cuinar amb gas en una cuina europea estàndard sense ventilació mecànica produeix contaminació en ambients interiors per diòxid de nitrogen (NO2). Demostren que les cuines de gas també produeixen monòxid de carboni, partícules ultrafines i altres substàncies contaminants que poden tenir efectes nocius en la salut, especialment en la dels nens.
Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #186 - 1 de febrer de 2023
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum