Butlletí l'Aparador
1 de febrer de 2023 - #186

Consum a Europa

El mercat únic europeu compleix trenta anys

El mercat únic europeu, que es va crear l'1 de gener de 1993, permet que béns, serveis, persones i capitals circulin lliurement per la UE, la qual cosa facilita la vida de les persones i ofereix noves oportunitats a les empreses.

Gràcies al mercat únic, la UE ha estat capaç de millorar la vida de tots els europeus:

• Accelerant la transició cap a una economia més ecològica i digital.

• Garantint un alt nivell de seguretat i unes normes tecnològiques capdavanteres a escala mundial: la legislació de la UE permet als consumidors confiar que tots els productes del mercat únic són segurs i es basen en normes estrictes de protecció del medi ambient, els treballadors, les dades personals i els drets humans.

Aquestes regles i normes sovint s'adopten a tot el món, la qual cosa dona a les empreses europees un avantatge competitiu i impulsa la posició d'Europa a nivell mundial, al mateix temps que fomenta una carrera cap al més alt en l'àmbit de les normes. En l'actualitat, la UE és un organisme de normalització a escala mundial.

• Responent a les crisis recents amb una rapidesa i determinació sense precedents: per a abordar les crisis recents, com la pandèmia de COVID-19 i l'actual crisi energètica.

Més informació

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #186 - 1 de febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum