Butlletí l'Aparador
25 d'octubre de 2023 - #194
Ir arriba

Portada

Recinte Mundet - Edifici Migjorn Recinte Mundet - Edifici Migjorn

Recinte Mundet - Edifici Migjorn

Recinte Mundet - Edifici Migjorn

Dimarts 14 de novembre de 2023, tindrà lloc la presentació de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública als electes amb responsabilitat en matèria de consum. Serà la primera trobada d'aquest mandat de la Xarxa Local de Consum. 

Ir arriba

Xarxa Local de Consum

Lliça de Vall: xerrada "Els drets i deures dels consumidors"

Imatge: Ajuntament de Lliça de Vall

Imatge: Ajuntament de Lliça de Vall

El passat dimecres 18 d’octubre, l’Ajuntament de Lliça de Vall va organitzar una xerrada participativa sobre "Els drets i deures dels consumidors". 

Sabadell: exposició-joc "Consum Conscient"

Imatge: Ajuntament de Sabadell

Imatge: Ajuntament de Sabadell

Del 16 al 27 d’octubre es podrà visitar l’exposició Consum Conscient al Pavelló Municipal Nord (Ronda de Collsalarca, 4, Sabadell). Material cedit per la Diputació de Barcelona que té per objecte donar a conèixer als joves els aspectes més útils a l’hora de consumir responsablement.

Ir arriba

Notícies

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades permet gravar les trucades spam per a denunciar

Els consumidors continuem rebent trucades comercials no desitjades. L'AEPD vol facilitar la denúncia d'aquests fets adaptant-se a la nova Llei General de Telecomunicacions, ja que aquestes pràctiques estan prohibides des del passat 29 de juny.

TUR per a comunitats de veïns

La TUR de gas per a comunitats de veïns amb calefacció central finalitza el proper 31 de desembre. Tot i això les comunitats tenen fins al 31 d’octubre per fer una declaració responsable indicant que no han pogut realitzar la instal·lació obligatòria de repartidors individuals i així obtenir un nou termini d’un any per instal·lar-los, condició necessària per poder fer efectiva aquesta tarifa.

Ir arriba

Materials d'interès

Oberta fins el 19 de febrer una nova edició de Consumópolis, un concurs escolar que vol fomentar l’adopció d’hàbits de consum crítics, sostenibles i solidaris, i la implicació en consum responsable tant del professorat com de l’alumnat dels centres educatius de Catalunya.

Ir arriba

Consum a Europa

El Parlament Europeu demana una normativa comuna europea sobre drets dels passatgers aeris amb relació als preus i grandària de l'equipatge de mà. La resolució no vinculant destaca les molèsties i la incomoditat generades als ciutadans per la falta de coherència entre les regles que apliquen les diferents companyies.

El dret del consumidor a desistir d'un contracte a distància, en el supòsit de la subscripció d'un abonament que estableix un període inicial gratuït i que es prorroga de manera automàtica, es garanteix una sola vegada.

Ir arriba

Agenda

Les UMIC visitaran aquest mes de novembre 83 municipis

Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona continuen facilitant assistència personalitzada en aquelles poblacions on no hi ha un servei municipal específic de consum. Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la província poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores.

Ir arriba

Col·laboracions de la XLC

Compartim amb tots vosaltres un article escrit per l’Oriol Contreras, advocat cap en LE&CO Advocats, expert en consum i assessor jurídic en diverses OMIC, on reflexiona sobre diversos aspectes de l'aplicació de les tècniques de la neurociència per a analitzar els processos cerebrals i fisiològics que afecten a la conducta dels consumidors.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum