Butlletí l'Aparador
25 d'octubre de 2023 - #194

Notícies

TUR per a comunitats de veïns

La TUR de gas per a comunitats de veïns amb calefacció central finalitza el proper 31 de desembre. Tot i això les comunitats tenen fins al 31 d’octubre per fer una declaració responsable indicant que no han pogut realitzar la instal·lació obligatòria de repartidors individuals i així obtenir un nou termini d’un any per instal·lar-los, condició necessària per poder fer efectiva aquesta tarifa.

Fins a octubre de 2022, el subministrament de gas natural canalitzat comptava, el mateix que l'electricitat, amb una tarifa regulada d'últim recurs o TUR enfocada als petits consumidors. Un any enrere, l'octubre de 2021, davant l'escalada dels preus del gas, es va decidir limitar-la legalment impedint que augmentés de manera descontrolada. Gràcies a això, la TUR del gas natural manté ara un preu molt més baix que les tarifes de gas del mercat lliure. No obstant això, només es permetia contractar la TUR als usuaris amb consums inferiors a 50.000 kWh a l'any, la qual cosa deixava fora als veïns d'habitatges amb calefacció central, perquè el seu subministrament conjunt superava aquest llindar.

A partir de les mesures incloses en l'RDL 18/2022 de 18 d'octubre, que aprova mesures de reforç de la protecció dels consumidors d'energia, entre d'altres aspectes, dissenya una nova tarifa TUR, per a donar protecció també a aquests usuaris i evitar que es vegin perjudicats respecte als que tenen calderes individuals. La tarifa estarà disponible fins a desembre de 2023.

Més informació

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #194 - 25 d'octubre de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum