Butlletí l'Aparador
31 de desembre de 2023 - #196

Notícies

Resolució alternativa de litigis

L’Agència Catalana del Consum i la Universitat de Barcelona (UB) han impulsat la primera Càtedra sobre Estudis de consum i resolució alternativa de litigis. Per fomentar l’adhesió de les empreses al sistema arbitral de consum, l’Agència Catalana del Consum posarà en marxa en les properes setmanes una nova campanya de difusió destinada al sector empresarial català.

El conseller d’Empresa i Treball, durant la seva intervenció, ha ressaltat que "és prioritat promoure els sistemes extrajudicials de resolució de conflictes entre consumidors i empreses". També va afirmar que amb la creació d’aquesta càtedra es volen impulsar els mecanismes alternatius al sistema judicial, formant experts, persones i sector empresarial, amb l’objectiu de garantir l’existència de vies senzilles, ràpides i gratuïtes que permetin a la ciutadania l’exercici dels seus drets, així com descongestionar la via judicial, i fer que el mercat de productes i serveis a Catalunya sigui més just i més eficient .

També ha donat a conèixer que "des de l’inici de la legislatura el 2021 fins ara, les empreses que presten serveis de caràcter bàsic i essencial, que són les que més conflictivitat generen, han acumulat un total de 38.250 reclamacions, de les quals el 46 % s’han resolt per acord de mediació i només el 8 % s’ha pogut resoldre amb un laude arbitral".

Més informació

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #196 - 31 de desembre de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum