Butlletí l'Aparador
31 de desembre de 2023 - #196

Notícies

L’etiquetatge energètic i el disseny ecològic arriben a telèfons mòbils, sense fils i tauletes

Els nous productes utilitzaran les etiquetes energètiques actuals de la UE, ja conegudes, que presenten una escala de l'A a la G, i el registre europeu de productes per a l'etiquetatge energètic (EPREL).

El passat 20 de setembre va entrar en vigor la nova reglamentació europea referent a l'etiquetatge energètic i els requisits de disseny ecològic que afecten els telèfons intel·ligents, els telèfons mòbils diferents dels telèfons intel·ligents, els telèfons sense fils i les tauletes de pissarra.

Unes noves normes per a fer que els telèfons i les tauletes siguin més duradors, més eficients des del punt de vista energètic i més fàcils de reparar, facilitant que els consumidors puguin prendre decisions més sostenibles.

De cara a l'adaptació total per part de fabricants i distribuïdors, els dos reglaments que regulen aquest aspectes no estaran plenament vigents fins al 20 de juny de 2025.

La importància d'aquesta nova normativa radica en el fet que afecta els equips consumidors d'energia que més àmpliament han penetrat en les nostres llars en els últims anys.

Aquestes mesures contribueixen a fer que l'economia de la UE sigui més circular, a estalviar energia, a reduir la nostra petjada de carboni, a donar suport a models de negoci circulars i a brindar als consumidors els beneficis del Pacte Verd Europeu.

Més informació

Butlletí: L'Aparador
Número de butlletí: #196 - 31 de desembre de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum