Butlletí l'Aparador
2 de febrer de 2024 - #197

Materials d'interès

Nous canvis en el preu de la tarifa del mercat regulat

Des de l'1 de gener de 2024 ha entrat en vigor una nova fórmula de fixació dels preus en el mercat regulat (tarifa PVPC), que es va implementar mitjançant el RD 216/2014 i indexar al mercat majorista diari de l'electricitat, amb un preu dinàmic, diferent per a cadascuna de les 24 hores del dia.

Aquest sistema de fixació de preus ha mostrat la seva debilitat en menys d'una dècada, perquè trasllada al client final de manera immediata l'evolució dels preus dels mercats diaris.

Per a evitar que noves crisis energètiques produeixin una altra situació similar d'inestabilitat de preus, el Govern va legislar una reforma per a fixar els preus regulats. Amb aquesta nova fórmula, es passa de dependre al 100 % del mercat diari, que marca un preu cada hora, a incorporar cada vegada més electricitat comprada en el mercat de futurs.

D'aquesta manera, es garanteix un preu estable en el mitjà i llarg termini sense deixar d'aprofitar els avantatges dels preus diaris, que permeten a les persones consumidores modificar els seus consums en funció de les hores en les quals el preu és més barat.

Més informació
 

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #197 - 2 de febrer de 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum