Butlletí educ@diba
11 de novembre 2022 - #279

Destacat

En el seminari del dia 14 de novembre, tindrem l'oportunitat de conèixer les experiències de treball col·laboratiu en l'àmbit de les noves oportunitats educatives de la Fundació Èxit i la Fundació Marianao, de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat  i del Grup AGBAR. Consulta el programa detallat i inscriu-te a la web del projecte transformador NOE 4.10.

Equipaments integradors: L’escola bressol Casa del Molí, de L’Hospitalet de Llobregat, disposa d’aules multisensorials | Diputació de Barcelona Equipaments integradors: L’escola bressol Casa del Molí, de L’Hospitalet de Llobregat, disposa d’aules multisensorials | Diputació de Barcelona

Equipaments integradors: L’escola bressol Casa del Molí, de L’Hospitalet de Llobregat, disposa d’aules multisensorials | Diputació de Barcelona

Equipaments integradors: L’escola bressol Casa del Molí, de L’Hospitalet de Llobregat, disposa d’aules multisensorials | Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ajuda a transformar les instal·lacions i els espais municipals de la província de Barcelona perquè esdevinguin equipaments responsables i educadors amb un paper més actiu i inclusiu a la societat. Cal una nova mirada que superi els límits de l’edifici i que integri l’entorn, les persones i la comunitat. Amb l’Agenda 2030 com a guia i horitzó de futur, la Diputació ho fa amb la convicció que per dibuixar un futur millor es necessita donar impuls a un nou tipus d’equipaments.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

S'aprova el protocol general d'adhesió a la Xarxa de municipis per les noves oportunitats educatives

El protocol, aprovat per la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona el 27 d’octubre de 2022, estableix el marc general i els principis que regiran la Xarxa de municipis per a les noves oportunitats educatives-XNOE i serà l’instrument de referència que reguli les relacions entre la Diputació de Barcelona i els ens locals que en formin part. 

19 de novembre, compte enrere per a la celebració del Centenari de l'Escola de Teixits de Canet de Mar

L’Escola de Teixits de Canet de Mar celebrarà el centenari el 19 de novembre al matí amb un acte central organitzat per la Diputació de Barcelona al recinte de l'escola. Per commemorar la data del seu naixement, el centre ofereix un programa d'actes i una visita guiada a les instal·lacions. Per assistir-hi cal la inscripció prèvia que podeu fer mitjançant aquest enllaç.

Convocatòria d’ajuts a mesures que promoguin la qualitat i la innovació en el sistema de formació professional

Fundació BCN Formació Professional

Fundació BCN Formació Professional

La Fundació Barcelona FP convoca ajuts econòmics dins el Pla d’innovació a la formació professional. Els ajuts tenen per objectiu donar suport als centres d'FP que impulsin projectes educatius de caire innovador que afavoreixin la qualitat i la innovació en l’FP a través de l’experimentació, el foment de les competències clau i professionals, el treball en equip i en col·laboració amb altres agents i/o centres educatius, el treball i l’aprenentatge per projectes, l’orientació educativa i professional, la millora de l’èxit educatiu i el foment de la inserció laboral.  

Ir arriba

Formació

S'han programat dues sessions del seminari en línia «Interpretació de l’actualitat jurídica en l’àmbit educatiu», conduïdes per Eva Izquierdo, advocada en exercici i experta en legislació en la funció pública i específicament en dret educatiu.

  • La primera sessió es farà el divendres 18 de novembre i tractarà sobre les novetats de la normativa educativa. 
  • La segona sessió tindrà lloc el divendres 2 de desembre i analitzarà en profunditat la legislació educativa. Properament es confirmarà quin tema serà.

Entre el 6 d’octubre i el 4 de novembre la Gerència de Serveis d’Educació ha organitzat cinc sessions amb diferents professionals de les regidories d’Educació de municipis de la província de Barcelona per tal de recollir les seves necessitats formatives. Hi han participat 42 professionals que treballen en l'àmbit educatiu municipal. Aquesta informació servirà perquè el disseny de l’oferta formativa de l’any 2023 sigui al màxim d’ajustada possible a la realitat actual dels ens locals. 

Ir arriba

L'Educació als municipis

Caldes d'Estrac inaugura a l'Escola Sagrada Família un nou espai de joc elaborat amb materials respectuosos amb el medi ambient

Aquest espai ha estat fet amb materials respectuosos amb el medi ambient, com escorça de pi a la zona d’amortització d’impacte; disposa de amb dues plataformes inclinades, un rocòdrom i dues escales petites.

Montcada i Reixac crea un servei perquè infants i joves amb necessitats educatives especials puguin fer activitats extraescolars

La proposta s’adreça a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària i es finança per mitjà d’una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ir arriba

Blog de l'educació local

David Bueno: «La memòria s’ha de treballar, però no amb coses que després oblidarem»

David Bueno, en una fotografia d’arxiu | SANDRA VICENTE

David Bueno, en una fotografia d’arxiu | SANDRA VICENTE

David Bueno és doctor en biologia i director de la càtedra en Neuroeducació de la UB. Ha dedicat bona part de la seva carrera a aplicar els seus extensos coneixements sobre el cervell a entendre com i per què aprenem. Després de dècades d’investigació, Bueno ha arribat a la conclusió que les arts són unes grans aliades per adquirir i fixar nous coneixements. Més que de memoritzar i repetir a un examen, Bueno és partidari de barrejar poesia i matemàtiques.

Ir arriba

Normativa

Ir arriba

Agenda

    De l'11 al 20 de novembre

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)

    Fins al 4 de desembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Presentació de sol·licituds fins al 13 de desembre

Fundació BCN Formació Professional

    Fins al 16 d’abril

RACC

Fotografia de família de la jornada Fotografia de família de la jornada

Fotografia de família de la jornada

Fotografia de família de la jornada

La jornada inaugurava el nou curs escolar del projecte Xcelence-Escoles Que Inspiren. Es tracta d’un projecte impulsat per la Fundación Bertelsmann i Empieza Por Educar, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Educació, ​​entre altres agents clau del sector educatiu, professional i l’administració pública.. Aquest curs 2022-23 serà la tercera edició del projecte Xcelence-Escoles Que Inspiren on hauran participat 88 centres de secundària de Catalunya (53 a les dues edicions prèvies).

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual