Butlletí educ@diba
3 de febrer 2023 - #283

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

La Diputació de Barcelona adquireix una tricotosa rectilínia electrònica per al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil - Escola de Teixits de Canet de Mar

Imatge de la tricotosa

Imatge de la tricotosa

La Diputació de Barcelona ha finançat el cost de la màquina per a projectes de recerca industrial.

El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) - Escola de Teixits modernitza el parc de maquinària per a projectes de recerca industrial amb l’adquisició d’una tricotosa rectilínia electrònica Shima Seiki, amb un cost de 80.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona.

La tricotosa és un teler que disposa d’un ampli ventall de possibilitats tècniques per teixir gèneres de punt. S’ha escollit aquest teler perquè permet fer front als reptes que plantegen els nous projectes que demana la indústria, com per exemple treballar amb fils tècnics amb requisits d’alta tecnologia. 

Francesc Pera, responsable de projectes del CRTTT a Canet de Mar, explica que «amb aquest teler es podran dissenyar i crear estructures tèxtils per a aplicacions tècniques en camps tan diversos com l’automoció, l’aeronàutica, l’esport o la medicina, aquests dos últims molt lligats. Per exemple, hem fet peces de vestir amb sensors de constants que poden servir tant per a la medicina, per monitorar el pacient, com per a l’esport, per monitorar l’esforç de l’esportista». 

El 2018, amb el model anterior de tricotosa, es va desenvolupar i patentar la part interior d’un protector integral de peu 3D per prevenir úlceres en el marc d’un projecte entre Eurecat i l’Hospital de Mataró, amb el suport del programa CaixaImpulse. L’estudi tècnic tèxtil va ser desenvolupat al CRTTT de Canet de Mar amb personal de la Diputació. L’adquisició d’aquest teler permetrà dissenyar i desenvolupar noves estructures tèxtils que donin resposta a les necessitats actuals i futures de les empreses del país.

Podeu llegir aquestes i altres notícies a la web Centenari del CRT - Escola de Canet de Mar aquí

Newsletter: Educ@diba
Newsletter number: #283 - 3 de febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual