Butlletí educ@diba
3 de febrer 2023 - #283

Destacat

Fòrum «Transformacions» Fòrum «Transformacions»

Fòrum «Transformacions»

Fòrum «Transformacions»

9 i de 10 de març

Centre de Convencions Axa

El Fòrum «Transformacions» serà un espai únic on compartirem coneixement i experiències en educació, esports i joventut, i vol ser el punt d’inflexió en què es faci palès el compromís de la Diputació de Barcelona amb el món local perquè, amb el suport material, tècnic i econòmic de la corporació, els municipis puguin assolir les transformacions necessàries per als objectius de l’Agenda 2030.

La corresponsabilitat del món del treball davant l'abandonament escolar prematur La corresponsabilitat del món del treball davant l'abandonament escolar prematur

La corresponsabilitat del món del treball davant l'abandonament escolar prematur

La corresponsabilitat del món del treball davant l'abandonament escolar prematur

Al seminari «La corresponsabilitat del món del treball davant l'abandonament escolar prematur» explorarem les transicions entre la formació i el món laboral i l'oportunitat de treballar coordinadament amb agents socials i empresarials en propostes de formació ocupacional o contractació d'alternança per lluitar contra l'abandonament escolar prematur. Les inscripcions continuen obertes. Us hi esperem.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Arrenca un nou curs per als Espais de Debat Educatiu municipals (EDE)

Sessió plenària de l'EDE de l'Hospitalet de Llobregat

Sessió plenària de l'EDE de l'Hospitalet de Llobregat

A la primera sessió plenària de l’EDE de Pineda de Mar hi van assistir les onze associacions de famílies d’alumnes del municipi. Enguany, l’Ajuntament aposta per enfortir el treball en comú d’aquestes associacions i impulsar la seva participació en la comunitat educativa. D’altra banda, al setembre l’Hospitalet de Llobregat va convocar el ple de l’EDE, en el qual es va acordar centrar-se en el benestar emocional dels estudiants de secundària. Per això exploraran diferents vies de treball comunitari amb la participació de professionals de la salut, l’educació i les famílies.

La Diputació de Barcelona adquireix una tricotosa rectilínia electrònica per al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil - Escola de Teixits de Canet de Mar

Imatge de la tricotosa

Imatge de la tricotosa

La Diputació de Barcelona ha finançat el cost de la màquina per a projectes de recerca industrial.

El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) - Escola de Teixits modernitza el parc de maquinària per a projectes de recerca industrial amb l’adquisició d’una tricotosa rectilínia electrònica Shima Seiki, amb un cost de 80.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona.

Ir arriba

Catàleg i convocatòries

Recordeu que la data límit per sol·licitar els recursos econòmics del Catàleg de serveis 2023 és el 9 de febrer. Consulteu-ne l’oferta i els requisits al web.

Ir arriba

Observatori de l'educació local

Publicacions del primer semestre Publicacions del primer semestre

Publicacions del primer semestre

Publicacions del primer semestre

Durant el primer semestre del 2023 compartirem sis noves publicacions: tres pertanyen a la col·lecció «Eines», sèrie «Educació»: l’anuari 2022, «El món local davant la nova llei de la formació professional» i «L’abandonament escolar prematur des de la perspectiva de gènere»; l’InfoEdu 21: «Una mirada de gènere a l’abandonament escolar prematur (AEP)», i dues Idees Clau: «Estratègies de col·laboració amb entitats i empreses per les noves oportunitats educatives» i «Orientar les famílies en l’acompanyament de joves en risc d’abandonament escolar prematur».

Ir arriba

L'Educació als municipis

L'Escola Municipal de Música d'Esplugues celebra el seu 50è aniversari

A finals de 1972, l’Escola Municipal de Música d’Esplugues (EMME) va obrir les portes al Casal Robert Brillas. El 1982 es va traslladar a Can Tinturé i el 2001 a la ubicació actual, l’Edifici Puig Coca. Enguany celebra el 50è aniversari.

L’Escola Vora del Mar de Cubelles estrena un sistema que permetrà estalviar fins al 30 % d’energia

Amb una inversió de prop de 50.000 €, Vora del Mar és la primera escola del municipi en la qual es posa en marxa un sistema de sensors de temperatura, llum i CO2 que té per finalitat millorar l’eficiència energètica i reduir el consum almenys del 30 %.

Ir arriba

Blog de l'educació local

Reportatge sobre educació especial | Parcs naturals adaptats: quan la natura es fa accessible a tothom

Visita a un parc natural per a una nena amb cadira de rodes

Visita a un parc natural per a una nena amb cadira de rodes

La Casa Nova de l’Obac és un espai amb activitats pensades per a persones amb diverses discapacitats. Aquestes activitats han estat dissenyades amb la col·laboració de dues escoles d’educació especial del territori.

Anàlisi | Dibuixar els futurs de l’educació: un repte vital

Moment d'una classe

Moment d'una classe

Volem reflexionar amb una mirada llarga sobre l’estat de la situació del sistema educatiu i els principals reptes que tindran un paper rellevant en el futur de l’educació.

Ir arriba

Normativa

Ir arriba

Notícies

Exposició «L'escola, llum de llibertat!» Exposició «L'escola, llum de llibertat!»

Exposició «L'escola, llum de llibertat!»

Exposició «L'escola, llum de llibertat!»

Us convidem a passejar-vos pel web d’aquesta exposició impulsada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. La mostra està dedicada a la reforma de l’ensenyament durant la Segona República. El seu objectiu era la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat, amb el convenciment que un estat autènticament democràtic necessitava un poble instruït.

Ir arriba

Agenda

Exposició «Indestructibles. Una mirada a la generació del futur d'Àfrica»

    Del 2 al 22 de febrer

Institut Eugeni Xammar. L'Ametlla del Vallès

Gerència de Serveis d'Educació

Exposició «Transitar, orientar-se en un món canviant»

    Del 2 al 27 de febrer

Centre Cívic Joan Triadú. Vic

Gerència de Serveis d'Educació

    11 de febrer

Grup motor de coeducació de Rubí, el Servei Educatiu del Vallès Occidental III i l’Ajuntament de Rubí

Seminari NOE: «La corresponsabilitat del mon del treball davant l'abandonament escolar prematur»

    14 febrer 

En línia

Gerència de Serveis d'Educació

    9 i 10 de març

Centre de Convencions Axa. Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 16 d’abril

RACC

El projecte TRANSITAR vol sensibilitzar sobre la importància de l'orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida. Si sou un municipi interessat en acollir l'exposició durant el proper curs 2023-24, heu de tenir en compte alguns requisits d'espai i calendari.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual