Butlletí Esports
21 de desembre de 2022 - #207

Més de 200 persones formen part de la Comunitat JESA!!

El dilluns 28 de novembre de 2022 vam organitzar una jornada per presentar la Comunitat «Joventut Esportiva, Societat Activa» (JESA). Si no vas poder ser-hi, posem a la teva disposició el vídeo de la sessió.

Si encara no ho has fet, et convidem a inscriure't a la Comunitat JESA, a través del següent formulari, i compartir amb nosaltres les teves inquietuds o qualsevol aspecte que consideris interessant.

[Més informació]

Presentem el Catàleg de serveis 2023

El proper mes de gener tindran lloc les sessions informatives en format virtual sobre el Catàleg de Serveis d'Esports 2023. En la primera d'elles, la del dilluns 16 de gener, es presentaran les principals novetats dels productes del Catàleg d'Esports 2023 i en la segona, la del dimarts 24 de gener, es resoldran possibles dubtes respecte a qualsevol dels recursos.

Les sessions estan especialment adreçades a electes i personal tècnic vinculats a l'esport, dels ens locals de la província.

[Inscriu-te!!]

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

David Escudé visita Font-rubí i Castellet i la Gornal per conèixer el context esportiu

Aquest dilluns 19 de desembre, el diputat d’Esports, David Escudé, ha visitat dos municipis de l’Alt Penedès, Font-rubí i Castellet i la Gornal, acompanyat dels seus responsables municipals.

En primer lloc, Escudé acompanyat del seu assessor, Antonio Carmona, han visitat Font-rubí, on l’alcalde, Xavier Lluch, i el regidor d’Esports, Fèlix Tutusaus, han explicat la situació i l’estat actual de les instal·lacions esportives municipals.

A continuació, han visitat Castellet i la Gornal, on han estat rebuts per l’alcalde, Xavier Revuelta que, d’igual manera, ha plantejat el context de l’esport i l’activitat física en aquest municipi.

Vilanova i la Geltrú celebra La Mitja

Vilanova i la Geltrú va acollir, aquest diumenge passat, la 33a edició de la Mitja Marató de Vilanova, que enguany tenia l’inici i l’arribada a les pistes d’atletisme del municipi. Un total de 1.400 atletes van gaudir de la prova de mitja i 10K, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Josep Maria Arnal, del Jab Berga, amb un temps d’1.07.31, i Elisabet Martín, del Fisiolog.com, amb 1.25.07, van pujar al podi com a guanyadors de la cursa de mitja distància.

[Més informació]

Reptes i canvis als equipaments del segle XXI

© Pavelló esportiu municipal d’Argentona

© Pavelló esportiu municipal d’Argentona

Els equipaments formen part essencial de l’espai urbà, sobretot a partir de la seva capacitat per a qualificar, diferenciar i dotar de funcions l’espai públic. En aquest sentit, si aquest ha estat moltes vegades definit com la musculatura de la sociabilitat urbana, els equipaments poden considerar-se un element certament estructural en aquesta configuració de les relacions socials que es fa present sobre la pell pública i col·lectiva de la ciutat.

El director de l’Observatori de la Urbanització de la UAB, Francesc Muñoz, ens parla sobre els reptes i els canvis als equipaments del segle XXI.

[Llegeix l’article]

Vols millorar el manteniment de les instal·lacions esportives municipals?

© Pavelló esportiu municipal de Cervelló

© Pavelló esportiu municipal de Cervelló

Et recordem que el dijous 12 de gener de 2023 tindrà lloc una acció formativa, en format presencial, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Aquest curs pretén explicar quines són les necessitats de manteniment de les instal·lacions esportives, tant les comunes per a qualsevol edifici de pública concurrència com les específiques de les instal·lacions esportives; així com presentar el model de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives que proposen els Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona

[Més informació]

Seminari sobre tancaments lleugers de pistes poliesportives cobertes

El passat dilluns 12 de desembre vam organitzar una jornada virtual per presentar-vos la nostra darrera publicacióTancaments lleugers de pistes poliesportives cobertes. Posem a la vostra disposició la gravació del seminari, el document que vam projectar, com també la publicació al web d’Esports.

Aquesta nova publicació analitza els aspectes tècnics, constructius, funcionals i normatius en aquesta matèria per, finalment, fer una aproximació dels costos que pot tenir el tancament d'una pista poliesportiva coberta.

[Més informació]

Enquesta hàbits esportius a Espanya 2022

El Consejo Superior de Deportes (CSD) va presentar, el passat 15 de desembre, la darrera “Encuesta de hábitos deportivos en España 2022”, corresponent a la població de 15 anys en endavant.

Del total de les persones que van practicar esport en el darrer any, Catalunya ocupa la cinquena posició, en relació a la resta de comunitats autònomes, amb un 58,3%, darrera del País Basc (62,5%), Comunitat de Madrid (62%), Navarra (61,2) i Murcia (59,2).

[Més informació]

Recorda que tens 3 convocatòries que poden ser del teu interès

© Casper1774 Studio

© Casper1774 Studio

Us recordem que teniu a la vostra disposició tres convocatòries adreçades als ens locals:

1. Convocatòria adreçada a entitats públiques o privades titulars d’instal·lacions esportives amb capacitat per albergar esdeveniments internacionals. Objectiu: el finançament d'obres que modernitzin instal·lacions esportives en matèria d'eficiència energètica, inclusió i sostenibilitat, per a adaptar-les

2. Dues convocatòries per a projectes pilot singulars de comunitats energètiques.

[Més informació]

Castelldefels, el Masnou, Sallent i Palau-solità i Plegamans reben un pla d’estalvi energètic per als seus equipaments esportius

Camp de futbol Francesc Serracanta de Palau-solità

Camp de futbol Francesc Serracanta de Palau-solità

Aquest mes de desembre quatre municipis de la província han rebut de mans de la Diputació de Barcelona uns plans d’estalvi energètic per a les seves respectives instal·lacions esportives.

És el cas de l’Ajuntament de Castelldefels, al que se li ha lliurat un per al pavelló Can Vinader, el del Masnou, per al seu camp municipal d’esports, el de Sallent, per al camp de futbol municipal i, per últim, el de Palau-solità i Plegamans, per al camp de futbol Francesc Serracanta.

[Més informació]

Alella i Òrrius reben assessorament sobre l’estat dels seus equipaments esportius

Aquest mes de desembre Alella ha rebut el nostre assessorament per a la substitució del paviment del pavelló poliesportiu municipal. Així mateix, el municipi d’Òrrius n’ha rebut un relatiu a la dinamització dels serveis esportius municipals.

Els assessoraments d’equipaments esportius són un recurs del Catàleg de serveis d’Esports, destinat a donar suport als professionals que treballen en la planificació, la gestió i el manteniment dels equipaments esportius municipals.

Setze ajuntaments ja coneixen l’índex de satisfacció i l’impacte econòmic que generen dels seus esdeveniments esportius

© baranq / shutterstock.com

© baranq / shutterstock.com

L’índex de satisfacció dels participants dels esdeveniments esportius de setze municipis de la província ja és conegut aquest mes de desembre gràcies a les Enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius que oferim als ens locals.

Es tracta d'un recurs tècnic per conèixer-ne la valoració i l’impacte econòmic generat al territori. Per als ajuntaments que ho demanen, la Diputació de Barcelona elabora  informes de satisfacció a partir d’enquestes en línia que l’organització s’encarrega de distribuir entre els participants. 

[Més informació]

Anar a dalt

FORMACIÓ

© Ronnie Chua/Shutterstock.com © Ronnie Chua/Shutterstock.com

© Ronnie Chua/Shutterstock.com

© Ronnie Chua/Shutterstock.com

L’esport i la pràctica esportiva en qualsevol de les seves expressions ha de desenvolupar-se sempre en un marc de respecte mutu, i al personal tècnic ens toca identificar, actuar i posar els mitjans necessaris per a evitar que es produeixin situacions que atemptin contra la persona, o prendre mesures quan malauradament tenen lloc.

És per això que organitzem, un curs de prevenció de les “Violències sexuals en l'àmbit esportiu”, els propers dies 27 de gener i 3 de febrer de 2023, en horari de 10 a 12 h.

La docent encarregada d'impartir el curs és Anna Vilanova Soler, professora de l’INEFC.

Anar a dalt

SABIES QUE...?

Necessites contenidors per recollir el granulat de cautxú al teu camp de gespa artificial?

Signus, entitat sense ànim de lucre, ubicada a Madrid i responsable de la correcta gestió ambiental dels pneumàtics fora d'ús, posa a la vostra disposició uns contenidors per recollir el granulat de cautxú reciclat dels camps de gespa artificial.

Amb l'objectiu d'evitar que els jugadors s'emportin aquest material a les botes i la roba i que puguin acabar en llocs inapropiats, Signus ha posat en marxa aquesta mesura que evitarà la dispersió del material a l'entorn i facilitarà la seva reutilització en el propi camp.

Si t’interessa, no dubtis en sol·licitar contenidors per a la teva instal·lació esportiva, enviant un correu de part nostra a info@signus.es.

[Més informació]

Projecte europeu Sportboard

L’entitat Sant Cugat Creix està desenvolupant un projecte internacional anomenat Sportboard que es troba, actualment, en una fase de recollida de necessitats de diferents òrgans rectors de l'esport (administracions públiques, federacions, clubs esportius, etc.), a través del qüestionari al que accediu mitjançant l’enllaç.

Us encoratgem a respondre aquest formulari, amb la voluntat de poder arribar al nombre més gran de representants d'ajuntaments, consells esportius, etc. per poder fer un estudi ampli i potent de la realitat europea, és a dir, fer una foto de la realitat d'entitats i administracions de diferents països.

[Més informació]

Caminar és la principal activitat física dels barcelonins que fan esport habitualment

© Jacob Lund / Shutterstock.com

© Jacob Lund / Shutterstock.com

La pràctica esportiva a Barcelona augmenta, segons la darrera enquesta d’hàbits esportius municipal. Gairebé set de cada 10 adults asseguren que practiquen esport de forma habitual, concretament el 66,4 %. Caminar és l’activitat estrella (31 %), seguida de la natació (16 %) i córrer pel carrer (13 %). Les xifres també apunten que cada cop hi ha més equitat en la pràctica esportiva pel que fa al sexe: el 69 % d’homes i el 64 % de les dones fan esport amb regularitat.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha subratllat que la capital catalana té una tradició esportiva que li ve de lluny i sempre s’ha treballat per potenciar la pràctica i l’activitat física: “Barcelona està considerada una de les millor ciutats del món per fer esport”.

[Més informació]

FAGDE gestionará tres innovadores proyectos con el apoyo del CSD

La Federació d'Associacions de Gestió de l'Esport d'Espanya (FAGDE) desenvoluparà en 2023 tres innovadors projectes amb el suport del Consell Superior d'Esports. Es tracta d'un curs de gestió municipal, un estudi sobre el perfil d'aquests professionals a Espanya i una guia de recomanacions per a la contractació pública de serveis esportius.

[Mes informació]

Ja és aquí el segon número de la revista SDG Striker! Una revista per a un món més sostenible des de l'esport!

La revista SDG Striker: “Esport per a la sostenibilitat” és un esforç col·laboratiu realitzat pels participants del projecte Erasmus+ SDG Striker que té l'objectiu de fomentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible o ODS (anomenats SDG per la seva sigla en anglès) de les Nacions Unides als sectors del futbol i dels esports. La revista té el propòsit d'informar i incentivar els clubs, els dirigents i la comunitat futbolística a fer canvis i prendre mesures a favor de la sostenibilitat i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

[Més informació]

Bon Nadal i Bon any 2023

Butlletí: Esport per a tothom
Número de butlletí: #207 - 21 de desembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX