Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2020 - #102
Anar a dalt

Destacat

La pandèmia ens ha obligat a confinar-nos i a adaptar-nos molt ràpidament a una altra manera de treballar i de viure. Malgrat la situació de confinament que estem vivint, l’equip de professionals de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats, com a la resta de l’Àrea, està teletreballant des del primer dia per continuar donant-vos suport tècnic i econòmic en el desplegament de les competències que us són pròpies i servint-vos en el compliment de les vostres obligacions. 

Tot l’equip està teletreballant i desplegant tasques ordinàries de suport tècnic i assessorament als ens locals, gestionant els ajuts econòmics o continuant la redacció de treballs propis malgrat el confinament i les limitacions logístiques i procedimentals que l’estat d’alarma ens imposa a causa de la COVID-19.

Anar a dalt

Habitatge

L'habitatge: dret fonamental a reforçar i element clau de protecció contra la COVID-19

"L'habitatge en aquests moments mai havia estat tant una condició de vida o mort”, apunta Leilani Farha, relatora especial de l'ONU sobre el dret a un habitatge adequat.

Participació a la sessió de reflexió sobre prioritats i reptes en matèria d’habitatge al Vallès Occidental

A la sessió és va convidar als responsables dels serveis d’habitatge dels ajuntaments i a la Diputació de Barcelona per compartir les seves necessitats i reptes durant el mandat.
Anar a dalt

Urbanisme

L’Ajuntament de Sobremunt rep l’estudi de viabilitat econòmica del Polígon d’actuació urbanística número 1 "El Molí"

El document lliurat pel Servei d’Urbanisme permet determinar la viabilitat de l'àmbit d’actuació de cara a establir les possibles estratègies a emprendre en el futur.

Avancem en l’elaboració del Catàleg d’Urbanitzacions amb dèficits urbanístics de la demarcació de Barcelona

Ja estan disponibles els catàlegs d’urbanitzacions del Garraf, Alt Penedès, Anoia i Baix Llobregat i s’avança en la resta de comarques de la demarcació.

El proper 8 de maig es celebraran virtualment les Comissions Territorials d’Urbanisme

Aquesta mesura, de carácter excepcional, té com a objectiu mantenir actiu el funcionament de les Comissions.

Anar a dalt

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Cardedeu ja disposa del seu cens d'activitats i establiments i del pla de verificació d'activitats comunicades

El cens s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació  informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi.

Olvan i Castellgalí reben el cens i el pla de verificació de les activitats dels seus municipis

Els censos milloren la gestió administrativa i facilita el treball transversal i coordinat de les diferents àrees de l'ajuntament ja que poden utilitzar la mateixa base de dades (GIA).

Elaborats els plans de verificació d’activitats econòmiques de diversos municipis de la demarcació

S'han lliurat els plans de verificació de les activitats subjectes a comunicació i a declaració responsable als ajuntaments de Santa Susanna, Avinyonet del Penedès i Fonollosa. 

La Generalitat homologa els plans de protecció civil de Caldes d'Estrac i Puig-reig

Els dos plans de protecció civil municipal (DUPROCIM), determinen la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i inclouen tots els riscos que l’afecten.

Es lliuren els plans d'autoprotecció del Recinte Firal de Terrassa i del poliesportiu de Vacarisses

Els Plans d’autoprotecció donaran la resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se en els recintes. 

Lliurat a l’Ajuntament de Navarcles el Protocol d’actuació en cas d’emergència del pavelló municipal

El protocol d’actuació és una eina de programació de les accions i mesures que han d'adoptar els titulars de les activitats en cas d'emergència.

S’ha realitzat la integració de la cartografia de protecció civil de 8 documents únics de protecció civil municipal (DUPROCIM) al SITMUN

Des de l’abril del 2018, la Diputació de Barcelona ja disposa de la cartografia de protecció civil que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM i que han de servir per a la gestió de les emergències. 

Anar a dalt

Cursos i jornades

Nova programació i nous formats per a les accions formatives del 2020

Seguint el criteri de prudència que està adoptant la Diputació de Barcelona davant la situació generada pel COVID-19, la Gerència ha optat per a re-programar totes les accions formatives fins a final d’any, traslladant alguns cursos a la tardor. A més, estem treballant perquè tota la formació i tallers puguin ser impartits en formats webinar, amb aules virtuals i materials pedagògics digitals.
S’anirà informant puntualment de cada curs o taller a través dels canals habituals de mailing així com de l’apartat agenda del web de la GSHUA.
Anar a dalt

Normativa

Mesures en matèria d'habitatge per fer front a les situacions de vulnerabilitat generades per la COVID-19

L'Oficina d'Habitatge posa a disposició un resum sobre les mesures i actuacions temporals en matèria d'habitatge que s’han pres per la COVID-19 durant el període d'emergència.

Anar a dalt

Altres

El Pacte Verd Europeu  (European Green Deal) és el full de ruta del conjunt de països de la Unió Europeua per afavorir un progrés sostenible. El Pacte va acompanyat d’un Pla d’Inversió que preveu un important suport financer per a desenvolupar projectes en els propers 10 anys. S’obren així, noves oportunitats de finançament en projectes de regeneració urbana i millora del parc habitatge, atès que són considerats àmbits preferents. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua